Hlavní obsah

Čeští spisovatelé budou v týdnu číst ze svých knih lidem ve vlacích

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Cestující v pražských příměstských linkách se mohou v tomto týdnu ve vlacích setkat se známými českými spisovateli. Dnes začíná osmý ročník festivalu autorského čtení ve vlaku.

Článek

Po čtyři dny bude téměř třicítka českých autorů předčítat ve třiceti vybraných vlakových spojích. Rozpis jízd je na webu festivalu. Festival ve čtvrtek zakončí autogramiáda a beseda s účastníky v knihkupectví Luxor na hlavním nádraží.

Ve vlacích zazní ukázky ze současné české prózy i poezie, literatury faktu, fantasy, literatury pro děti a mládež i žánrové literatury. Lidé se mohou těšit například na Petra Stančíka, Irenu Obermannovou, Petra Borkovce, Marka Šindelku, Irenu Douskovou nebo Ivonu Březinovou. Závěrečné besedy na hlavním nádraží se zúčastní Halina Pawlowská, Tomáš Třeštík a Michal Viewegh.

Pořadatelem akce je Střední škola a Akademie Michael a Vysoká škola kreativní komunikace. Záštitu nad letošním ročníkem převzali ministr kultury Lubomír Zaorálek, radní hlavního města Prahy pro kulturu Hana Třeštíková a radní pro oblast školství, sportu, vědy a podpory podnikání Vít Šimral.

Ve vlacích, které budou součástí festivalu, platí běžný tarif ČD a Pražské integrované dopravy.

Reklama

Doporučované