Hlavní obsah

Chtěli se jít vykoupat, v bazénu ale plaval žralok. Návštěvníky Sydney čekala neobvyklá podívaná

Žralok stráví minimálně dva dny v přímořském bazénu, než ho záchranáři vypustí zpět do oceánuVideo: AP

 

Reklama

Namísto svlažení v mořském bazénu čekala jeho návštěvníky neobvyklá podívaná. Záchranáři do něj dočasně umístili mladého žraloka.

Článek

Když se lidé procházeli v pondělí po pláži v Manly v australském Sydney, mohli zahlédnout malého žraloka, jak se snaží dostat z mělčiny zpět do vody. Ale marně. Nakonec ho vysvobodili záchranáři z místní organizace pomáhající mořským živočichům. Žraloka přemístili do nedalekého mořského bazénu, aby ho mohli pozorovat.

„Těžko říct, proč žralok uvízl na pláži. Obvykle jde o nějaký skrytý problém,“ krčí rameny Rob Townsend, který žraloka ve veřejném bazénu střeží. Zároveň vysvětluje, že velcí žraloci, jako je právě tento druh, se na břeh dostávají jen zřídka. Zatoulaný jedinec je tak zřejmě zraněný nebo trpí infekcí.

Žralok přilákal k bazénu davy zvědavých návštěvníků. Do bazénu k němu ale mohli jen samotní záchranáři. Ti budou živočicha ještě minimálně další den pozorovat a teprve potom ho vypustí zpět do oceánu. Jak se žralokovi v bazénu daří, se podívejte nahoře ve videu nad článkem.

Reklama

Doporučované