Hlavní obsah

Cyrana už si zahrál, teď se herec Suchařípa chystá na Rallye Dakar

Hostem nového dílu pořadu Ušák byl David Suchařípa.Video: Jaromír Bosák, Seznam Zprávy

 

Reklama

Od poloviny 90. letech je hercem na volné noze, i přesto si splnil řadu snů, především v divadelních rolích od Williama Shakespeara. Nejen herectví je ale jeho vášní. Hostem pořadu Ušák byl David Suchařípa.

Článek

To, že v domácnosti u Suchařípů poletovaly dnem i nocí múzy, to není žádné tajemství. David mohl čerpat ze zkušeností a kumštu nejen svého otce, výborného herce či překladatele, ale i maminka se v uměleckém světě cítila jako doma. Psala pro Divadelní noviny, překládala z polštiny a ruštiny.

Těžko někoho mohlo překvapit, že syn David se už ve čtrnácti letech zasnoubil s divadlem a zamířil na konzervatoř. Jak sám říká, tehdy bylo jeho snem točit filmy a být slavný. Ale sám je důkazem, že priority se časem mění.

Hlavní témata Ušáku s Davidem Suchařípou

02:04 - Podzim s covidem a Real Top Praha

04:06 - O vztahu k divadlu

08:00 - Láska k Shakespearovi a jeho postavám

10:52 - Proč šel jako herec na volnou nohu

12:47 - O zálibě v autech a rallye

18:33 - O Rallye Dakar a plánu se na závod podívat

20:55 - Vzpomínka na StarDance

23:30 - Kde v současné době vystupuje

Na celý díl se podívejte ve videu v úvodu článku.

Netrvalo to dlouho a zamiloval se do her velkého Shakespeara. Zároveň se mu splnila velká herecká přání. Zahrál si Romea, krále Leara, Hamleta a také Cyrana, což byla zřejmě ta největší tužba kariéry. Mít za sebou všechny tyto role, to se povede skutečně málokterému herci. A i když se dnes David na divadle věnuje většinově především komediálnímu žánru, na svá vystoupení v hrách velkého Williama vzpomíná velmi rád.

Ale nejen herectvím je živ David Suchařípa. Miluje řev motorů a vůni spáleného benzínu. Nejprve si zazávodil na okruzích, ale velmi záhy přesedlal za volant rallyového speciálu. Možná to zní trochu paradoxně, ale pevně upnut do pásů svého vozu se cítí na tratích vrcholně svobodný. Příští rok nezůstane jen u českých soutěží, jako doprovod se podívá do Saúdské Arábie na Rallye Dakar. Ale stát se šoférem kamionu netouží, raději prý zůstane u klasických vozů.

Kromě jiného je David Suchařípa jedním ze zakládajících členů charitativního týmu Real Top Praha, který už půldruhého desetiletí objíždí Českou republiku a vydělává peníze pro potřebné, na něž stát jaksi pozapomněl. Většinovým programem Realu Top Praha je fotbal, ale David má ještě jednu velkou sportovní lásku – golf. Dokonce nachází jisté styčné body i mezi tak odlišnými sportovními odvětvími jako jsou rallye a právě golf.

V nejnovějším Ušáku s Davidem zavzpomínáme i na společnou účast ve StarDance, jehož další ročník právě začal. Kromě toho se můžete dozvědět, proč odešel už v polovině devadesátých let na volnou nohu a jak se mu na ní daří, jestli je rád na jevišti sám, jak se mu daří v letošním ročníku mistrovských soutěží v rallye i mnohé další.

Více naleznete v úvodním videu. Další díly Ušáku můžete zhlédnout zde.

Pořad Ušák vychází na Seznam Zprávách v premiéře každou neděli v 17:00.

Reklama

Související témata:
David Suchařípa

Doporučované