Hlavní obsah

Zájezd na Real výměnou za milionový byznys? Babišova firma míří k soudu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Babišova firma Agrotec míří k soudu. Proč a jak je to vážné? Zjistíte v tomto videu.Video: Vojtěch Blažek

 

Reklama

Nejen Čapí hnízdo. Za dva týdny začne soud rozplétat mnohamilionovou zakázku na dodávku pneumatik pro státní podnik Česká pošta. Babišův manažer měl za ni nabízet zájezd na zápas Realu Madrid.

Článek

Měl naplánovanou cestu na Slovensku, takže musel bohužel odmítnout.

Když v roce 2013 řešila Česká pošta, od koho bude pro příští období nakupovat tisíce pneumatik, jedním z horkých uchazečů byla firma Agrotec. Společnost z koncernu šéfa hnutí ANO Andreje Babiše.

A manažer pošty zodpovědný za zakázky tehdy dostal od svého protějšku z Agrotecu nabídku na zájezd na utkání španělské fotbalové ligy - Real Madrid proti Málaze. Podle policie výměnou za interní informace, díky nimž se Agrotec, dodavatel aut, náhradních dílů a zemědělské techniky, mohl na účast v tendru náležitě připravit.

Firma Agrotec je teď po Čapím hnízdě dalším Babišovým předvolebním problémem.

Soud se začne touhle kauzou, v níž jde dohromady o zakázky za víc než 28 milionů, zabývat 2. října. Tři týdny před volbami. A že jde o kauzu vážnou, ukazuje naše video.

Reklama

Doporučované