Hlavní obsah

Dánskou michelinskou restauraci navštívili lupiči. Ukradli vína za miliony

Foto: Profimedia.cz

Kodaňská restaurace Formel B.

Reklama

Lahve vína v hodnotě stovek tisíc eur ukradli lupiči z michelinské restaurace v Kodani. Loupež byla podle všeho pečlivě plánovaná, zmizela jen ta nejdražší vína. Policie po zlodějích pátrá.

Článek

Díru ve stěně svého vinného sklepa objevili v pondělí ráno majitelé kodaňské luxusní restaurace Formel B Rune Jochumsen a Kristian Arpe-Møller. Ti o loupeži informovali na instagramovém účtu restaurace. „Před týdnem jsme byli všichni ve Formel B nadšeni, že jsme obhájili michelinskou hvězdu. Dnes, týden poté, se nálada změnila. V současné době zjišťujeme, co nám při vloupání, které se odehrálo z noci na pondělí, zmizelo,“ píše se na Instagramu.

Zloději se do sklepa dostali z přilehlého obchodu s vínem, odtud ale nezmizela jediná láhev, cituje Arpe-Møllera dánská agentura Ritzau. „Lupiči šli po našich nejdražších vínech, která mají na trhu tu nejvyšší hodnotu,“ uvádí majitelé.

Foto: Instagram.com/rest_formelb

Díru ve stěně svého vinného sklepa objevili v pondělí ráno majitelé kodaňské luxusní restaurace Formel B Rune Jochumsen a Kristian Arpe-Møller.

Z restaurace zmizela například francouzská vína prestižních značek jako Domaine de la Romanée-Conti, Domain du Comte Liger-Belair nebo Domaine Leroy, jejichž cena může jít podle majitelů do milionů eur. Zloději si odnesli především vína burgundské značky Romanée-Conti, jedné z nejdražších na světě. Podle dánské restaurace cena těchto vín dosahuje až 200 tisíc eur, tedy přes pět milionů korun.

Dánská policie po pachatelích pátrá, informuje agentura AFP. Zpráva se mezitím šíří po sociálních sítích, právě tak majitelé doufají, že se podaří objevit nějakou stopu a „zázrakem získají část své sbírky zpět“. „Jedná se o téměř nenahraditelnou sbírku vín. Sbíráním jsme strávili mnoho let a teď zmizela za jednu noc,“ píšou majitelé restaurace na Instagramu.

Reklama

Související témata:

Doporučované