Hlavní obsah

Děčín schválil investice ve výši 136,4 milionu, budou z úvěru

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Děčín schválil investice ve výši 136,4 milionu korun. Financovat je bude z úvěru, který celý činí 150 milionů korun. Peníze použije na odkanalizování Horního Oldřichova i na další etapu oprav v historické části Podmokly.

Článek

Rekonstrukce střechy a bleskosvodové soustavy čeká Základní školu Na Stráni, část financí město použije také na vybudování Domova se zvláštním režimem Křešice. Pro byli všichni přítomní zastupitelé. „Na seznamu máme ty nejpotřebnější akce pro rozvoj našeho města v příštích letech,“ shrnul primátor Jiří Anděl (ANO) a dodal, že seznam priorit nejprve schválila rada města.

Nejvyšší částku chce Děčín investovat do odkanalizování Horního Oldřichova. Město s akcí začalo v roce 2019. Náklady na odkanalizování, které je rozděleno do několika etap, jsou spočítané na zhruba 60 milionů korun. Z úvěru na akci půjde přes 30 milionů korun.

Bývalý objekt Hotel bowling club Děčín v Křešicích plánuje město přebudovat na domov se zvláštním režimem pro zdravotně postižené lidi s duševními poruchami. Stavba by měla být dokončena nejpozději v září 2022, vyjde na 107,6 milionu korun. Část akce pokryje dotace a deset milionů korun bude město krýt úvěrem.

„Služba v tomto zařízení bude poskytována osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu chronického duševního onemocnění tohoto typu: organické duševní poruchy, včetně symptomatických, stařecká demence, Alzheimerova demence, ostatní typy demencí a deprese, jejichž situace vyžaduje pravidelnou pomoc jiné fyzické osoby,“ upřesnil Anděl.

Reklama

Doporučované