Hlavní obsah

Den v byznysu: Držte si peněženky, do obchodů se řítí inflace

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Petra Krmelová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v úterý 1. června.

Článek

Čeští podnikatelé za posledních dvacet let necítili tolik optimismu jako v těchto dnech – českým byznysovým prostředím se žene vlna optimismu, která mezi dubnem a květnem posílila o 2,9 bodu. Zároveň se všichni shodují, že se zformovala další vlna, která brzy dorazí do českých obchodů v podobě zvyšování cen.

Jenže zatímco optimismus u podnikatelů dřív či později zase opadne, cenovky se snižovat nebudou – budeme si na ně muset zvyknout.

Další důkaz, že Česko IT neumí

Ministerstvo spravedlnosti dodalo další důkaz, že český stát IT projekty nezvládá. Kvůli novému zákonu o skutečných majitelích se měla rozběhnout nová databáze skutečných vlastníků – jenže jako v případě řady podobných IT projektů se hned na začátku zhroutila.

Na Bělehrad

Tuzemští byznysmeni Petr Němec a Jan Fidler připravují rozsáhlý developerský projekt v hlavním městě Srbska. Jejich developerská firma postaví za téměř osm miliard korun novou čtvrť Marina Dorćol na břehu Dunaje nedaleko centra Bělehradu.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované