Hlavní obsah

Den v byznysu: Hledá se soukromník s tryskáčem a syn, co převezme firmu

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Baselová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 21. září.

Článek

Máme pro vás souhrn pondělních byznysových zpráv.

Jak vypadá ideální byt.

Z analýzy dvou milionů vyhledávání na realitních serverech vyplynulo, jak si Češi představují ideální byt. Na to pro Seznam Zprávy odpověděly analýzy realitní platformy Sreality.cz a společnosti Reas.cz, která se na prodej bytů v Česku zaměřuje.

Nový konkurent České pošty.

Český telekomunikační úřad příští rok v listopadu vypíše soutěž na nového držitele poštovní licence, kterou má nyní Česká pošta. Letos na podzim chce začít s přezkoumáním rozsahu základních služeb, které poštovní operátor poskytuje na celém území ve veřejném zájmu. Stát v současnosti na univerzální službu vynakládá až jednu a půl miliardy korun ročně.

Uhlobaron vyhlíží konec uhlí.

Nejmenší domácí těžební firma Sokolovská uhelná má sice v zemi ještě asi 120 milionů tun uhlí, které by jí při dosavadním tempu těžby vydrželo nejméně do roku 2040. Kvůli tlaku na snižování emisí ale její majitel Jaroslav Rokos počítá s tím, že těžba skončí o 10 až 15 let dříve. Těžební firma, jež vlastní dvě elektrárny ve Vřesové a Tisové, už dnes chystá projekty, které mají uhlí nahradit.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované