Hlavní obsah

Den v byznysu: Porady zítřka budou tak napůl – někdo v práci, někdo doma

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Silvie Friedmannová

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě ve středu 14. dubna.

Článek

Už je to víc než rok, kdy pandemie přinutila řadu zaměstnanců pracovat z domova. Společnost Microsoft zpracovala data z celého světa, aby zjistila, jak moc tato změna lidi ovlivnila. Ukázalo se, že vcelku dost. Ale zároveň se ukázalo, že na některé zákonitosti je i pandemie krátká – třeba na neochotu Čechů stěhovat se za prací.

Na plný plyn k dluhové brzdě

Ministerstvo financí zveřejnilo novou makroekonomickou predikci, ze které se milovníkům vyrovnaných rozpočtů točí hlava. Letos schodek 8,8 procenta HDP, za rok 5,9 procenta HDP a pak náraz na dluhovou brzdu – samozřejmě pokud ji politici nevymontují s vysvětlením, že by její používání moc bolelo.

Maďaři budou vybírat Čechům pojištění

Trojka mezi finančními srovnávači, Porovnej24.cz, mění majitele. Od skupiny L2S Europe ho kupuje firma Netrisk Group. Cenu transakce žádná ze stran nekomentuje, podle informací Seznam Zpráv přesáhla 100 milionů korun.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované