Hlavní obsah

Den v byznysu: Trump versus Biden. Kam ekonomicky zamíříš, Ameriko?

Pusťte si pořad Den v byznysu.Video: Anita Plasová, Seznam Zprávy

 

Reklama

Rychlý přehled nejdůležitějších událostí, které se v byznysu odehrály doma i ve světě v pondělí 2. listopadu.

Článek

V USA jde nejen o hlavu státu, ale také o miliardy

Donald Trump, nebo Joe Biden? Jaký směr dá po úterním klání jeden nebo druhý americké ekonomice na příští roky? Právě letošní prezidentská volba má našlápnuto k tomu, stát se největší sázkovou příležitostí všech dob.

Vakcína na covid-19 jako byznys

I neexistující vakcína je byznys. Americká farmaceutická společnost Moderna se aktivně připravuje na zahájení globálního prodeje vakcíny proti nemoci covid-19. Od států, které na ni nedočkavě čekají, vybrala firma už přes 1,1 miliardy dolarů (téměř 26 miliard korun) v zálohách.

Banky by také potřebovaly vakcínu

Největší tuzemské bance – České spořitelně – se čistý zisk propadl o 39 procent na 7,9 miliardy korun. Jejímu vlastníkovi, rakouské bankovní skupině Erste Group Bank, klesl zisk téměř o polovinu. V prvních třech čtvrtletích letošního roku se kvůli koronavirové krizi propadl čistý zisk na zhruba 17,4 miliardy korun.

Přehled událostí z byznysu z předchozích dní si pusťte v rychlém videu ZDE, pokud chcete rychlý přehled dnešních ekonomických zpráv, přejděte SEM, a pokud vás byznys opravdu zajímá a chcete vidět jeho špičkovou podobu, podívejte se SEM.

Reklama

Doporučované