Hlavní obsah

Divadelní přehlídka ve Vysokém nad Jizerou má letos deset soutěžních představení

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Reklama

Deset soutěžních představení nabídne 52. ročník Krakonošova divadelního podzimu. Týdenní národní přehlídka venkovských divadelních souborů začne ve Vysokém nad Jizerou už tento pátek, o dva týdny dříve než obvykle.

Článek

Na dřívější termín organizátoři přehlídku posunuli po loňské zkušenosti, kdy ji museli na poslední chvíli zrušit kvůli zpřísnění vládních opatření v souvislosti s koronavirem. Některá opatření platí i pro letošní ročník a na představení tak budou moci jen diváci, kteří jsou po očkování proti koronaviru nebo tuto nemoc prodělali za poslední půl rok či mají potvrzení o negativním testu. Pro návštěvníky bude k dispozici testovací stan.

Přehlídka je určená pro soubory z obcí s maximálně 5000 obyvateli. Představují se na ni soubory, které vzešly z krajových soutěží. „Přehlídka vyvrcholí v sobotu 2. října závěrečným vyhlašováním nominací na Jiráskův Hronov 2022 a udělováním cen,“ dodala za organizátory informovala Jana Fričová.

Letošní ročník je věnovaný 150. výročí založení vysockého ochotnického spolku Přemysl, jeho historii připomíná výstava v muzeu. Přehlídka se i letos koná za podpory Libereckého kraje. „Velmi oceňuji organizátory, kteří neúnavně každoročně po desetiletí organizují tento svátek ochotnického divadla. Každý den festivalu je divadlo ve Vysokém plné a nadšení z lidí doslova tryská,“ uvedla krajská náměstkyně pro kulturu Květa Vinklátová (Starostové pro Liberecký kraj).

Reklama

Doporučované