Hlavní obsah

Divadla plánují hrát více venku, letní scénu otevře Karlín

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Tuzemská divadla se v nejistotě panující kolem termínu, kdy by mohla znovu přivítat diváky, upínají k hraní pod širým nebem.

Článek

V minulém týdnu se začaly nabízet vstupenky na několik představení či festivalů, jež se mají uskutečnit příští léto právě v plenéru. Novou scénu pod širým nebem plánuje otevřít v červnu v Letňanech Hudební divadlo Karlín, sdělil dnes ČTK mluvčí scény Tomáš Matějovský.

Hudební divadlo Karlín patří v Praze ke scénám, které se již před časem rozhodly letos neotevřít bez ohledu na to, jak se budou vyvíjet vládní opatření proti šíření koronaviru. Divadla jsou ve druhé vlně pandemie pro diváky zavřená od 12. října, na jaře byla ze stejného důvodu zavřená přes dva měsíce a mnohá již minulou sezonu nedokončila.

„Divadlo je až na pár termínů v září více než deset měsíců prázdné, nemohli jsme například oslavit desáté výročí znovuuvedení muzikálu Jesus Christ Superstar, 25. výročí uvedení Draculy ani se důstojně rozloučit derniérou s muzikálem Carmen,“ připomněl dnes Matějovský. Vedení divadla proto podle něj vymyslelo Muzikálové léto 2021 a na začátku června otevře Letní scénu Hudebního divadla Karlín ve veletržním areálu v Letňanech.

„K jasným přednostem letní scény, tedy scény pod širým nebem, bezesporu patří kromě atmosféry i vysoká epidemická bezpečnost, tedy velmi nízké riziko nákazy,“ uvedl ředitel Hudebního divadla Karlín Egon Kulhánek. Areál v Letňanech je podle něj tak prostorný, že v případě změny protikoronavirových opatření je možné zvětšit rozestupy mezi diváky. Divadlo bude možné sledovat také z aut, pro která bude v hledišti vymezeno několik míst.

Na programu má být premiéra muzikálu Rebelové, která se původně plánovala na 3. prosince, titul Sestra v akci s Lucií Bílou v hlavní roli nebo koncertní verze rockové opery Jesus Christ Superstar či muzikálu Carmen. Derniéra Carmen byla plánována na 11. listopadu, tvůrci se s ní tedy rozloučí příští rok dvěma koncerty pod širým nebem.

Vstupenky na Muzikálové léto jsou již v prodeji, lze je nejen kupovat, ale na jeho termíny je možné i vyměňovat vstupenky z neuskutečněných představení, doplnil mluvčí divadla.

Reklama

Související témata:

Doporučované