Hlavní obsah

Dnes večer v TV Seznam: Je ohrožená investigativní žurnalistika? Můžeme věřit výsledkům voleb? Jaká je největší Klausova vina?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Televize Seznam.

Reklama

Co vás čeká ve večerním programu naší Televize Seznam? Podívejte se na ochutnávku hlavních pořadů.

Článek

20.00 - Sněmovní 4: Slabá místa voleb

Komentovaný průvodce světem parlamentní demokracie pro ty, kteří chtějí rozumět politikům a politice. Dá se skoro třicet let po listopadu věřit výsledkům svobodných voleb v České republice? Ano, ale nikoli beze zbytku, zní odpověď, kterou na základě překvapivých zjištění přinášejí v novém vydání pořadu Sněmovní 4 reportéři Televize Seznam. Opírají se o výsledky právě dokončené unikátní studie českých politologů, již zkoumali výsledky několika posledních voleb a odhalili jejich slabá místa. Budete se divit, co všechno může rozhodnout o tom, aby byli zvoleni skutečně ti, kterým voliči vyjádřili na hlasovacích lístcích největší přízeň.

20.30 - Kam to bude: Jan Dobrovský

Kotelník, který se po revoluci stal miliardářem, v originálním rozhovoru v autě. Jan Dobrovský pochází z disidentské rodiny, a tak před revolucí směl vystudovat jen střední zemědělskou školu a pracovat akorát v kotelně v nemocnici. Po převratu vedl zpravodajství v České televizi, pak spravoval majetek Karlu Schwarzenbergovi a platil za jednoho z nejzdatnějších lobbistů. Byl třeba u převzetí zkrachovalé IPB konkurenční ČSOB. Následně díky prodeji podílu v Mostecké uhelné se z něj stal miliardář, který se svými společníky nyní investuje do realit či solárních elektráren a také podporuje projekt Paměť národa. O bohatství, obchodu a stavu společnosti v pořadu, jenž přináší inspiraci od nejvýraznějších jmen českého a slovenského byznysu. Řidičem osobností a průvodcem pořadu je Adam Junek.

Video: Seznam Zprávy

21.00 - Výzva: Jaroslav Kmenta

Je ohrožená nezávislá žurnalistika v Česku? Proč musejí investigativní novináři na policejní výslechy kvůli kauzám Andreje Babiše? Spisovatel a novinář magazínu Reportér Jaroslav Kmenta ve Výzvě Jiřího Kubíka.

Reklama

Doporučované