Hlavní obsah

Kajínek má nový problém s policií

Foto: Seznam Zprávy

Jiří Kajínek poté, co byl v roce 2017 propuštěn z vězení.

Reklama

Jiří Kajínek způsobil o víkendu dopravní nehodu. Aby mu kvůli tomu hrozil návrat do vězení, muselo by jít o úmyslný trestný čin.

Článek

Omilostněný vrah Jiří Kajínek, jehož v roce 2017 amnestoval bývalý prezident Miloš Zeman, má další – už opakované – problémy s dopravní policií.

Ta vyšetřuje nehodu, při které o víkendu vjel se svým vozem Mercedes do protisměru a střetl se s jiným autem. V něm byli dva lidé zraněni. Ani u jednoho z řidičů policie alkohol nezjistila.

Podle podmínek milosti nesmí Jiří Kajínek do konce května 2024 způsobit úmyslný trestný čin, jinak by se mohl do vězení vrátit. Jeho někdejší advokát Jan Černý však Seznam Zprávám řekl, že ani další dopravní nehoda Kajínkův pobyt na svobodě neohrožuje.

„Musel by způsobit úmyslný trestný čin, aby porušil podmínky udělení milosti. Podle toho, co vím, nyní vede řádný život,“ řekl advokát Černý.

Problémy s dopravní policií se v Kajínkově případě opakují. V létě 2018 dostal od brněnské policie pokutu ve výši 1500 korun za to, že překročil povolenou rychlost.

Už v říjnu 2017, několik měsíců po propuštění na svobodu, pak měl Kajínek nehodu u Plzně na sjezdu z dálnice D5 na výpadovku na Domažlice.

Kajínek tehdy přijížděl z dálnice ve svém mercedesu a nedal přednost fabii jedoucí na hlavní silnici od Plzně. Ačkoliv řidiče druhého vozidla preventivně odvezla záchranná služba, ukázalo se, že nebyl zraněn.

Reklama

Doporučované