Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat Dominika Feriho

Dominik Feri.

Reklama

aktualizováno •

Policie navrhla obžalovat bývalého poslance Dominika Feriho ze tří případů znásilnění. Hrozí mu až deset let vězení, protože ho kriminalisté stíhají i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, šlo o sedmnáctiletou dívku.

Článek

„Kriminalisté ukončili vyšetřování případu a na Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 3 zaslali návrh na podání obžaloby pro tři případy znásilnění,“ uvedla policie na twitteru.

„Trestní zákoník hovoří o dítěti jako o osobě mladší 18 let, v tomto případě se jedná o sedmnáctiletou dívku,“ vysvětlil mluvčí pražské policie Jan Daněk maximální možnou sazbu 10 let vězení. ČTK řekl, že stížnost proti svému stíhání, kterou Feri avizoval, nemohla být úspěšná, protože jinak by nemohl padnout návrh na obžalobu.

Policie se o nyní 26letého Feriho začala zajímat loni poté, co servery Deník N a A2larm přinesly svědectví několika mladých žen, na nichž se měl nyní již bývalý poslanec dopustit sexuálního násilí.

Prověřování skončilo letos začátkem března, tedy po devíti měsících práce, a kriminalisté Feriho obvinili. Seznam Zprávy už dříve informovaly, že policejní dokumenty hovoří o třech skutcích – o dvou dokonaných znásilněních a jednom pokusu o znásilnění. Jedné z dívek přitom v době činu bylo 17 let.

Někdejší poslanec od začátku odmítá, že by se dopouštěl sexuálního násilí. „Není pro mě většího pocitu potupy a osobního selhání než se ohlédnout zpět na situace, kdy jsem se zachoval nevhodně, nepatřičně či negentlemansky. Všechna taková selhání mě mrzí a hluboce a upřímně se za ně omlouvám,“ řekl zároveň v minulosti.

Reklama

Doporučované