Hlavní obsah

Děčín kvůli Zemanovi udělal nájezdovou rampu z asfaltu. Po týdnu zmizela

V době návštěvy prezidenta byl u Děčína provizorní nájezd z asfaltu, už je pryč.Video: Jaroslav Gavenda, Seznam Zprávy

 

Reklama

Před děčínským magistrátem už není provizorní nájezdová rampa z asfaltu, kterou tam nechalo město udělat kvůli návštěvě prezidenta Miloše Zemana.

Článek

Minulé pondělí zavítal prezident Miloš Zeman v rámci návštěvy Ústeckého kraje i na magistrát v Děčíně.

Na místě bylo neobvyklé to, že na parkovacím místě pro invalidy byla přímo u úřadu provizorní nájezdová rampa z asfaltu – aby se prezidentovi lépe vyjelo na chodník, jak Seznam Zprávám potvrdil mluvčí Děčína Luděk Stínil.

„Firma nám udělala asfaltový nájezd, to bylo kvůli prezidentovi Miloši Zemanovi,“ uvedl mluvčí během návštěvy prezidenta.

Po týdnu je provizorní nájezd pryč. „Ano, mohu potvrdit, není,“ reagoval Stínil v SMS zprávě na dotaz Seznam Zpráv.

Na Twitteru se už objevila i fotografie z místa.

Dvoudenní návštěva Ústeckého kraje by měla být posledním výjezdem prezidenta do regionů. Miloš Zeman na severu Čech zopakoval, že po 32 letech v politice končí. Věnovat se chce čtení, sledování pořadů o historii a pobytu v přírodě.

„Největší umění života je umění vědět, kdy skončit,“ řekl. V dějinách lze podle něj najít řadu příkladů poměrně úspěšných politiků, kteří ale nevěděli, kdy skončit, a křečovitou touhou po funkcích se stali trapnými.

„Mně je 78 let, mám pocit, že jsou krásnější věci, než je politika, a mezi ně patří knihy,“ uvedl s tím, že je velmi rád, že se mu „vrátila chuť do života po drobné zdravotní komplikaci“.

Jako prezident se Zeman podle svých slov snažil hájit zájmy České republiky. Uvedl, že Česká republika je zemí, která 80 procent svého hrubého národního produktu exportuje, a Čína je nejvýznamnější ekonomickou velmocí.

„Zastával jsem v zahraniční politice vždy názor preference ekonomické diplomacie, a tedy pomoci našim exportérům, také proto jsem podnikl asi pět cest do Číny. Uznávám pouze jeden případ, kdy je potřeba podřadit ekonomické zájmy vyšším zájmům, ale to nejsou žádné moralizující odsudky, to je pouze zjevná agrese, které se v daném případě dopustilo Rusko vůči Ukrajině,“ řekl Zeman.

Zemanovo loučení

Prezident Miloš Zeman s manželkou Ivanou byli na návštěvě Ústeckého kraje. Setkali se s politiky i občany. Zeman ve svém projevu řekl, že jde o rozlučkovou návštěvu kraje, kde byl celkem sedmkrát. Podívejte se, jak návštěva severních Čech vypadala.

Reklama

Doporučované