Hlavní obsah

Pirátský náměstek na vnitru nečekaně skončil. Předcházela tomu potyčka dvou žen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Bývalý poslanec a dnes i bývalý náměstek Lukáš Kolářík (Piráti).

Reklama

aktualizováno •

Pirátský náměstek na Ministerstvu vnitra skončil kvůli potyčce, která má nejasné pozadí a spekuluje se i o násilí na ženách.

Článek

Interpretace příběhu náhlé rezignace pirátského náměstka na vnitru se stále více stáčí k násilí na ženách. Odstoupivší pirátský politik Lukáš Kolářík přitom původně tvrdil, že rezignuje kvůli potyčce, ve které bránil svou manželku. Stavěl se tak do pozice ochránce-gentlemana.

Jenže bulvární deník Blesk nyní přišel s informací, že Kolářík napadl svou asistentku poté, co vyšla najevo jeho nevěra. Podle anonymních zdrojů Blesku manželka na nevěru přišla osobně, a to odstartovalo potyčku.

Zdroje Seznam Zpráv pak z velké míry potvrzují, že Kolářík vůči své asistentce použil násilí. V popisu průběhu potyčky se ale rozchází.

Lukáš Kolářík na zaslané SMS s žádostí o vyjádření již druhý den nereaguje. Deníku N, který jako první na případ upozornil, jen potvrdil, že rezignace souvisí s popisovaným incidentem. „Má rezignace částečně souvisí s incidentem, při kterém došlo k fyzickému napadení mojí ženy a při jehož řešení jsem osobně selhal,“ uvedl s tím, že nebylo podáno žádné trestní oznámení a že vzhledem k ochraně soukromí svých blízkých nebude věc více komentovat.

Zda a jak bude incident řešit Koláříkova domovská strana, není jasné. Předseda Pirátů Ivan Bartoš na otázky Seznam Zpráv od začátku neodpovídá. Podle místopředsedy Martina Jiránka, kterému se redaktorka dovolala v pondělí, se předsednictvo případem Koláříka zabývá. „To je ale vše, co vám k tomu v tuhle chvíli mohu říct. Pro víc informací sledujte sociální sítě nebo web Pirátů, kde se k tomu něco objeví,“ uvedl. Kdy by mělo padnout nějaké rozhodnutí, však nedodal.

Kolářík byl v minulém volebním období poslancem, ale neuspěl ve volbách. Jako vedoucí pirátského resortního týmu Bezpečnost stál za programem Pirátů v oblasti bezpečnosti a byl jedním z kandidátů koalice Pirátů a Starostů na post ministra vnitra. A například ještě letos v březnu se angažoval v kampani za nápravu definice znásilnění.

Sdílnější není ani ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „Pan náměstek mi předal rezignaci z osobních důvodů a já ji přijal. Považoval jsem jeho rozhodnutí za správné,“ uvedl k tomu pouze.

Kolářík rezignoval v tichosti v polovině července.

Reklama

Doporučované