Hlavní obsah

Politik SPD mluvil o „černých držkách“. „Nějak mi to uklouzlo,“ omlouval se

Foto: Vitalii Vitleo, Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Ústecký zastupitel za SPD Jaromír Hůla výrok pronesl, když se řešila dopravní obslužnost. „Takto se člověk nemůže vyjadřovat k nikomu,“ reagoval jeho stranický kolega Jaroslav Foldyna.

Článek

31. července vedení Ústí nad Labem narychlo svolalo jednání zastupitelstva. Tématem byla dopravní obslužnost. Debata probíhala v klidném duchu, dokud se nedostal ke slovu zastupitel za SPD Jaromír Hůla.

„V dopravě jsem pracoval 47 let a dost dobře nechápu, že zavádíme další funkci asistent přepravy, proč by to nemohl být průvodčí. Řeknu vám zkušenost z Paříže. Protože jsem šetřil, tak jsem si objednal levnej hotel a ten byl v senegalský čtvrti na konečný metra. Do metra nastoupili dva policisté, průvodčí a do příští zastávky zkontrolovali jízdenky. Sem tam nějakou černou držku vyloučili a tím to bylo hotový,“ zaznělo z Hůlových úst. Na jeho výrok, který zaznamenala kamera, následně upozornil server Romea.cz.

Výrok zastupitel podle primátora Ústí nad Labem Petra Nedvědického (ANO) pronesl během debaty. „Pan Hůla se tam vyjadřoval k tomu, že nesouhlasí s názvem dopravní asistenti, ale že bývalo zvykem, že se to nazývalo průvodčí,“ přiblížil Seznam Zprávám.

„To není v žádném případě můj způsob hovoru. Rozhodně to nepatří k mému slovníku,“ dodal ke slovům zastupitele. ANO tvoří v Ústí s SPD koalici.

Poslanec SPD Jaroslav Foldyna Seznam Zprávám řekl, že takový slovník je neakceptovatelný. „Pán je starší člověk, dost nemocný a dost lituje toho, co řekl. Nic takového samozřejmě říct neměl. Teď to řešíme. Takto se člověk nemůže vyjadřovat k nikomu,“ dodal.

Seznam Zprávy se Hůlu pokusily kontaktovat, ale neúspěšně. Pro Deník.cz ale v pátek své prohlášení označil za „úlet“. „Nějak mi to uklouzlo,“ řekl 80letý politik poté, co se jeho slova objevila ve veřejném prostoru. „Čeká mne operace žlučníku a v mém věku to není jednoduché. Vůbec jsem si neuvědomil, že mi něco takového uklouzlo. Opakovat se to určitě nebude, ale nějak mne to všechno po mých zkušenostech rozčiluje. Za ten výrok se omlouvám,“ dodal.

Reklama

Doporučované