Hlavní obsah

Vít Rakušan nebude kandidovat na prezidenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

Ministr vnitra Vít Rakušan.

Reklama

Předseda hnutí STAN a nový ministr vnitra Vít Rakušan se do prezidentského klání nakonec nezapojí.

Článek

Nový ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) dnes na svém twitterovém účtu oznámil, že v roce 2023 nebude kandidovat na prezidenta České republiky.

„Chci ukončit spekulace o mé kandidatuře v nadcházejících prezidentských volbách. Nebudu se jich osobně účastnit. Snad jsem tím nezklamal vás, kteří ve mě vkládali jisté naděje,“ napsal Rakušan na Twitteru.

Dodal, že svoji sílu a čas musí dlouhodobě věnovat ministerské práci. „A pochopitelně i funkci předsedy hnutí, kde nás příští rok čekají volby komunálních prezidentek a prezidentů,“ dodal se smajlíkem na konci.

Před několika dny Rakušan možnou kandidaturu nevylučoval, čímž vyvolal otázky, zda se chce vůbec plně věnovat funkci ministra vnitra. „Já to vyloučit nemohu. To je zase věta, která rozbouří hladiny. Ale pro mě to má několik vnitřních limitů,“ řekl začátkem prosince Deníku N.

Rakušanovu kandidaturu později podpořil i jeho stranický kolega, ministr školství Petr Gazdík, který o něm na Primě řekl, že by byl skvělým kandidátem a kandidovat by měl.

Reklama

Doporučované