Hlavní obsah

Produkt inkluze, označil střelce z filozofické fakulty poslanec SPD Kobza

Foto: Michal Turek, Seznam Zprávy

Poslanec za SPD Jiří Kobza.

Reklama

Poslanec za SPD Jiří Kobza označil střelce z filozofické fakulty v Praze, který zavraždil 14 lidí, za „špičkový produkt inkluzivního progresivistického školství“. O později smazaném příspěvku informoval server Novinky.cz.

Článek

Mezitím, co většina země truchlí a ve všech větších městech se pořádají piety za oběti masového střelce, který vraždil minulý čtvrtek na filozofické fakultě v Praze, poslanec Jiří Kobza z SPD uveřejnil na Facebooku svůj názor na věc, píší Novinky.

„Podle médií úspěšný absolvent FF UK, která je základnou elity progresivismu a je známá tím, že naskočí na jakoukoliv šílenost z EU (v tomto směru protesty filozofů proti klimatickým cyklům planety byly obzvláště tragikomické), sebere doma zbraně a jde vystřílet svoji školu, své kamarády a spolužáky. Není to tedy žádný konzervativní dezolát, Putinův agent či podporovatel SPD, ale špičkový produkt inkluzivního progresivistického školství,“ uvedl přesně týden po tragédii Kobza v příspěvku, který později smazal.

Z nejhoršího případu masové střelby v historii České republiky obvinil Kobza samotnou filozofickou fakultu, a to nehledě na to, že právě na tamní studenty a pracovníky střelec zaútočil. Podle něj totiž právě fakulta své studenty učí nenávisti.

„Vše se točí výhradně kolem FF UK. No a nyní studenti a absolventi této podivné instituce požadují snížení práva na zbraně u lidí, kterých se tato tragédie vůbec netýká. Otázka, která nyní vyplavává na povrch, je, co se vlastně na FF UK učí? Jaký indoktrinační program nenávisti tam běží? Jakou roli v tom hrají neziskovky? Je snad v přípravě další střelec? Každopádně doufám, že mé děti nebude učit absolvent této instituce!“ uvedl na svém profilu Kobza.

Ke konci příspěvku pak uvedl, že očekává, že situaci bude řešit Česká školní inspekce. Ta přitom vysoké školy neprověřuje. Do akce vyzval i Bezpečnostní informační službu (BIS).

Dotaz Novinek směřovaný k předsedovi SPD, zda s výrokem svého straníka souhlasí, zůstal ve čtvrtek bez odpovědi. V pátek mluvčí hnutí Barbora Šťastná zaslala Seznam Zprávám následující vyjádření: „V souvislosti s vyjádřeními poslance SPD Jiřího Kobzy ve věci nedávného tragického útoku střelce na Filosofické fakultě UK v Praze hnutí SPD uvádí, že názory poslance Kobzy reflektují jeho osobní postoje, nikoliv postoje hnutí SPD.“

Není to poprvé, co Kobza šířil názory balancující na hraně dezinformací. Například v září děsil své sledující zprávami, že před domem naměřil čtyřikrát vyšší radioaktivitu, než je standard, a dával to do souvislosti s válčením na Ukrajině a dodávkami munice s ochuzeným uranem. Dříve také tvrdil, že Američané nikdy nebyli na Měsíci.

O střelbě, při které zahynulo 14 lidí včetně střelce, se minulý týden také nevhodně vyjádřil slovenský politik Roman Malatinec. Místopředseda Banskobystrického kraje za vládní stranu Hlas – sociální demokracie uvedl, že za útok může liberální demokracie.

Poznámka: Do publikovaného textu jsme v pátek doplnili vyjádření mluvčí SPD.

Reklama

Doporučované