Hlavní obsah

„Jednáme rázně.“ Fakulta kvůli podezření z obtěžování odstavila dalšího kantora

Foto: Tomáš Svoboda , Seznam Zprávy

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzita se dál zabývá údajným obtěžováním studentek ze strany pedagogů.

Reklama

Sexuální aféra na Masarykově univerzitě pokračuje. Seznam Zprávy zjistily, že na základě dalších svědectví byl z výuky stažen už třetí tělocvikář.

Článek

Pedagogická fakulta Masarykova univerzita dál rozkrývá okolnosti údajného sexuálního obtěžování studentek pedagogy.

Vedení fakulty na základě dalších svědectví ve středu stáhlo z výuky v pořadí už třetího pedagoga Katedry tělesné výchovy a výchovy ke zdraví.

Informaci Seznam Zprávám potvrdila i nová děkanka Simona Koryčánková. „Jednáme rázně, abychom vyřešili všechny podněty, které k nám přicházejí. Na základě toho stavíme mimo výuku a setkávání se studenty jednoho z označených,“ řekla s tím, že učitel je takzvaně na překážkách.

Fakulta se v uplynulých dnech dohodla na rozvázání pracovního poměru se dvěma jeho kolegy. Na zmíněné katedře tělesné výchovy pak vedení chce v řádu dní nastavit nový systém, aby mohlo pracoviště dál fungovat a zajistit všechny předměty.

Konec tělocvikářů ve škole souvisí se sexuální aférou, o níž Seznam Zprávy informovaly koncem ledna.

Studentky vyučující obvinily z obtěžování či sexistických narážek. Redakci se doposud podařilo shromáždit více než desítku svědectví, která popisují nechtěný sex na výcvikových kurzech či osahávání při zkouškách. Případ prověřuje i policie.

Rektor Martin Bareš kvůli případu nařídil celouniverzitní kontrolu studentského hodnocení jednotlivých předmětů od roku 2019 do současnosti. Podle univerzity bude kontrola hotová do konce února. Hodnocení jsou anonymní a mohou ukázat na další případy nevhodného chování.

„Situaci vnímám jako velmi vážnou. Děsí mě, když se dozvídám o přibývajících možných svědectvích. Je to něco absolutně nepřijatelného, co na naší univerzitě odmítám tolerovat,“ uvedl v úterý Bareš. Zdůraznil „nulovou toleranci“ k nevhodnému chování, včetně toho se sexuálním podtextem.

Reklama

Doporučované