Hlavní obsah

Svoboda a Scheinherr sklízí kritiku za parkování. Vinu svalují na své řidiče

Foto: Facebookový profil Adama Scheinherra

Služební vůz náměstka primátora Adama Scheinherra na chodníku v Holešovicích.

Reklama

Na sociálních sítích v uplynulých dnech vyvolaly vlnu kritiky fotografie automobilů pražských zastupitelů. Důvod? Parkovaly na chodníku nebo zákazu stání.

Článek

Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

„Výborná kampaň.“ I takové komentáře se objevily u snímku Bohuslava Svobody (ODS).

Na fotografii je kromě kandidáta Spolu na primátora i vůz s označením jeho koalice. Stojí před Ústřední městskou knihovnou na Mariánském náměstí, a to na žlutých čárách se zákazem zastavení.

Snímek vznikl 9. září a později byl stažen. Svoboda, který od auta odchází směrem k magistrátu, přechází přes silnici mimo přechod, ačkoliv je v jeho těsné blízkosti.

Regionální manažerka ODS pro Prahu Lenka Mottlová tvrdí, že se Svoboda přestupku nedopustil.

„Řidič pana docenta Svobody zastavil na místě, které umožňuje zastavení pro účely nastoupení či vystoupení z vozu či vyložení a naložení nákladu. Nejedná se o zákaz zastavení, ale stání, tudíž se ani řidič, a ani pan docent Svoboda žádného přestupku nedopustili,“ reagovala na dotaz Seznam Zpráv s tím, že politik svého řidiče poprosil, aby se taková situace neopakovala.

Na připomínku, že na snímku řidič není vidět, řekla, že Svobodovi otevřel dveře „a než to obešel, tak to vyfotili“. „Proto je i docent mimo přechod, protože odešel a řidič si šel sednout a zalez. To byla pikosekunda,“ tvrdí.

Parkování na chodníku

Svoboda není sám. Jen o čtyři dny dříve zaparkovalo přímo na chodníku ve Veletržní ulici auto náměstka primátora pro dopravu Adama Scheinherra (Praha Sobě).

Viní šoféra. „V příslušný den magistrátní auto řídil řidič, kterého neznám, a vůbec jsem netušil, že někde zaparkoval takto ‚na prasáka‘,“ napsal na svém facebookovém profilu.

Scheinherr tvrdí, že byl v Holešovicích na jednání Technické správy komunikací, kam prý přijel tramvají. Auto si podle svých slov nechal přistavit, aby se dostal rychleji na další schůzku.

Situaci hodlá se svým řidičem řešit. „Všem zaměstnancům magistrátu čtyři roky vysvětlujeme, že papalášské časy jsou pryč. Jak je ale vidět, někteří to stále nepochopili,“ napsal.

Reklama

Doporučované