Hlavní obsah

Na Ostravsku je Podnikatelem roku Karel Kadlec, prodává přes 600 aut ročně

Foto: EY Podnikatel roku, Seznam Zprávy

Karel Kadlec, majitel CarTec, největšího autorizovaného prodejce BMW v ČR, se stal Podnikatelem roku Moravskoslezského kraje.

Reklama

Z malé rodinné firmy vybudoval Karel Kadlec holding s ročním obratem 3 miliardy korun. Majitel společnosti CarTec Group, která je největším prodejcem BMW v Česku, byl v Moravskoslezském kraji vyhlášen Podnikatelem roku.

Článek

„Rozdíl je v přístupu“, tak zní motto, které Karel Kadlec v podnikání prosazuje. Právě maximálně profesionální, a přitom přátelský servis, který jeho firma klientům poskytuje, stojí i za několika oceněními, která společnost v minulosti získala nejen u nás a v Evropě, ale i ve světě.

„Výhra není určitě jen má zásluha, ale především lidí kolem mě. Jak s nadsázkou říká má žena, já jsem spíš ten oštěpař, který přichází s nějakou vizí a nápadem a udává směr. Ale těmi, kdo pak tuto vizi naplňují, je celý tým mých spolupracovníků. Těm patří můj vděk a velké díky,“ svěřil se oceněný podnikatel.

Hned po revoluci se Kadlecovi podařilo získat oprávnění k přeshraniční obchodní činnosti, a vyzkoušel si tak například obchod ve výrobě fotografií nebo obchodování s cennými papíry. Vždy ho ale bavila auta, a tak v roce 2002 požádal tehdejšího importéra značky BMW pro Českou republiku o zastoupení pro Ostravu. Z malé ostravské firmy se 14 zaměstnanci se postupem času stala holdingová struktura s ročním obratem tři miliardy. Dnes má CarTec více než 300 zaměstnanců, prodává přes 600 vozů ročně a její pobočky najdeme kromě Ostravy také v Praze, Brně, Liberci a Olomouci.

„Karel Kadlec je inspirativním příkladem úspěšného fungování rodinné firmy, kde nyní působí i jeho manželka a dcera. Je energický vizionář, který dokáže lidi nadchnout, a jeho rodina je toho důkazem. Zapojit se do podnikání má zájem i jeho mladší dcera a nejmladší syn,“ zdůraznila Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

Jsem spíš ten, kdo přichází s nějakou vizí a nápadem, udává směr. Ale těmi, kdo pak tuto vizi naplňují, je celý tým mých spolupracovníků. Těm patří můj vděk a velké díky.
Karel Kadlec, majitel CarTec

Moravskoslezský kraj je v počtu přihlášených podnikatelů druhým nejsilnějším krajem letošního ročníku soutěže EY Podnikatel roku, hned po hlavním městě Praha, a ve srovnání s loňskem zaznamenal více jak 100% nárůst. Zároveň jde o region, kde se do soutěže přihlásilo největší množství žen, tvořily zde celou čtvrtinu účastníků soutěže. „V Moravskoslezském kraji evidujeme přes 250 tisíc podnikatelských subjektů. Firmy i živnostníci jsou pro náš kraj velmi důležití, jejich úspěch znamená posílení rozvoje regionu, generuje nová pracovní místa, ale i ekonomický růst. Podnikání významně podporujeme. Několikátým rokem například nabízíme takzvané vouchery, které firmám či živnostníkům pomáhají akcelerovat byznys, zavádět ve firmě inovace nebo přijít s novým produktem. Vouchery jsme nabídli i začínajícím podnikatelům. Od roku 2018 jsme takto podpořili přes stovku projektů, na které jsme přispěli více než 32 miliony korun,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2021 České republiky budou vyhlášeny 1. března 2022. Seznam Zprávy je mediálním partnerem soutěže. Vítěz z České republiky se zúčastní celosvětového finále v červnu 2022 a bude bojovat spolu s ostatními národními vítězi z padesáti čtyř zemí světa o titul EY Světový podnikatel roku.

EY Podnikatel roku svým oceněním vzdává hold výjimečným osobnostem podnikatelské sféry. Soutěž je koncipována jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. V současné době jde o jedinou světově uznávanou soutěž svého druhu a pravidelně se vyhlašuje téměř v 50 zemích na šesti kontinentech. Podrobnější informace je možné získat www.podnikatelroku.cz

EY Podnikatel roku

Vítězové regionálních kol EY Podnikatele roku 2021:

Tomáš Čupr (Rohlik.cz) a Václav Navrátil, Martin Dienstbier (DIANA Biotechnologies)

Martin Cígler (Solitea)

Daniel Večeřa a Petr Res (HP Tronic)

Filip Dušek, Elroz Invest

Jiří Kůs, Lucie Konečná (NanoSpace)

Pavel Hrstka (CityZen)

Karel Kadlec (CarTec)

Ladislav Vrána a Jiří Nesvadbík (Neva Žaluzie)

Seznam Zprávy jsou mediálním partnerem soutěže EY Podnikatel roku.

Reklama

Doporučované