Hlavní obsah

Obchodovat přes FTMO z Česka si už zkusilo milion lidí. Firma rekordně roste

Foto: Michal Šula, Seznam Zprávy

FTMO se stala nejrychleji rostoucí technologickou firmou ve střední Evropě.

Reklama

Česká raketa – fintechový start-up FTMO, který je nejrychleji rostoucí firmou střední a východní Evropy – si připsala další milník. Obchodování na jeho platformě si vyzkoušelo už milion lidí.

Článek

Je málo firem, které dokázaly za pár let vyrůst do miliardových tržeb i zisků, a to vše bez investorů. Fintechovému start-upu FTMO se to ale podařilo. Společnost, která vybudovala mezinárodní platformu pro amatérské burzovní obchodníky, má čtyřmiliardové tržby a zisk téměř dvě miliardy. Obchodování na platformě firmy, která je nejrychleji rostoucí ve střední Evropě, si vyzkoušelo už milion lidí.

„To, že naši platformu aktivně využil už milion lidí z celého světa, je pro nás obrovský úspěch. Je ale potřeba dodat, že ještě v polovině minulého roku se číslo pohybovalo okolo půl milionu, což byl počet za celou dobu existence FTMO. V druhé polovině minulého roku a v posledních měsících jsme v tomto směru zažili opravdu rapidní růst. Odnášíme si z toho jediné – naše snažení dává smysl a s růstem rozhodně nekončíme,“ říká Otakar Šuffner, spoluzakladatel a ředitel FTMO.

Stovky tisíc dolarů

Princip podnikání start-upu je jednoduchý. Hledá úspěšné obchodníky, kterým dává příležitost si vydělat. Zájemce si může koupit edukační kurz na finanční trhy, a pokud v něm uspěje, může začít obchodovat na demo účtu firmy a začít tak vydělávat. Jak dříve v rozhovoru pro SZ Byznys řekli zakladatelé firmy, průměrná výplata je 4000 dolarů (zhruba 94 tisíc korun), jsou ale i tradeři, kterým vypláceli stovky tisíc dolarů. V systému jsou jasně nastavená pravidla, pokud člověk ztratí určitou část denně nebo pokud vyčerpá svůj přidělený vklad, automaticky se mu zavřou pozice a zakáže obchodování.

Nejvíc traderů má platforma v USA, kde se počet registrovaných uživatelů zdvojnásobil, roste i v Jižní Americe.

Rychlé české firmy

Firma se za svou osmiletou historii dokázala dostat na obrat přes 4 miliardy korun a čtyřikrát bodovala v soutěži Deloitte Fast 50, která hodnotí nejrychleji rostoucí technologické firmy střední Evropy. Mezi další české společnosti, které se zde umístily, patří například Dodo, Prusa Research, Kiwi.com nebo Rohlik.cz.

Reklama

Doporučované