Hlavní obsah

Zaměstnanci Liberty opět zůstávají doma. Nástup do práce se podeváté odkládá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Tomáš Svoboda, Seznam Zprávy

Demonstrace zaměstnanců Liberty. Ilustrační snímek.

Reklama

Liberty Ostrava už podeváté o týden odložila návrat zaměstnanců do práce, řekli odboráři. Huť se stále nedohodla s firmou Tameh Czech, je bez energií.

Článek

Zaměstnanci Liberty Ostrava jsou doma už od loňského 22. prosince a jejich nástup firma každý týden odkládá. Dnes stejný krok oznámili odboráři už podeváté. Většina provozů v huti stojí, protože se Liberty stále nedohodla s firmou Tameh Czech na dodávkách energií.

Majitel Liberty Ostrava Sanjeev Gupta byl minulý týden Praze a pokoušel se domluvit obnovení dodávek energií. Podle informací, které mají odboráři, ale jednání neskončila úspěchem.

Liberty Ostrava už delší dobu čelí poklesu poptávky a má problémy platit závazky. Do práce nechodí ani zaměstnanci jejího dodavatele energií Tameh Czech. Huť je bez energií, protože Tameh jejich dodávky zastavil. Liberty má okolo 6000 zaměstnanců, Tameh zhruba 300. Na 22. února svolali odboráři před bránu huti protestní mítink.

Tameh skončil v úpadku a dodávky energií do huti zastavil, neboť mu Liberty za služby neplatila. Liberty Ostrava, která vyrábí ocel hlavně pro stavebnictví, strojírenství a petrochemický průmysl, má problémy platit dodavatelům delší dobu, před věřiteli ji ale od loňského prosince chrání moratorium vyhlášené soudem.

Reklama

Doporučované