Hlavní obsah

Záznam koncertu: Lenka Filipová to rozjela s dcerou Lenny

Pusťte si záznam z finálového udílení cen Energy Globe s koncertem zpěvaček Lenny a Lenky Filipové.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

aktualizováno •

Koncert a finálové udílení cen Energy Globe jsme přenášeli živě z pražských Modřan.

Článek

Letošním držitelem hlavní ceny Energy Globe je pasivní dům pro seniory s pečovatelskou službou Domov v Podhradí na kraji Týnce nad Labem. Celkovým vítězem prestižní soutěže podporované společností E.ON se tedy stal premiant kategorie Země.

Obyvatelé domova žijí v rodinné atmosféře v bezbariérových kompletně vybavených bytech s terasou. Ty jsou ekologické a šetří energiemi.

Celý slavnostní večer Energy Globe, který v pražských Modřanech doprovázel mimořádný liják, orámovalo vystoupení dvou zpěvaček: Lenky Filipové a její dcery Lenny. Písní Mosty Filipová vzpomínala na tragicky zesnulého kolegu Karla Zicha, kterého v duetu nahradila právě dcera.

Poznejte projekty českých inovátorů

Foto: Seznam Zprávy

V soutěži E.ON Energy Globe vybírá odborná porota a veřejnost české projekty s pozitivním dopadem na životní prostředí.

Prohlédněte si nejlepší nápady, které šetří přírodu a energii – KLIKNĚTE ZDE.

Podívejte se na záznam koncertu Monkey Business, který provázel první slavnostní vyhlášení kategorií Země a Vzduch. Druhé vyhlášení, kde spolu zpívaly Emma Smetana a Emma Drobná, zhlédněte tady.

Vítězný domov pro seniory za odměnu dostal půlroční výpůjčku hybridního automobilu značky Jeep.

Během finálového večera se také vyhlašoval vítěz poslední dílčí kategorie Iniciativa. Z ní si prvenství odnesla ostravská iniciativa Tridimolej.cz, která prosazuje recyklaci jedlých olejů z vaření, pečení a smažení. „Olej není jen to, co zbyde po smažení řízků ve friťáku, je také v plechovkách od olejovek nebo v naložených rajčatech. Naším cílem je motivovat Čechy k recyklaci oleje,“ uvedl Jan Hába ze společnosti Trafin Oil, která za projektem stojí.

Do letošního ročníku E.ON Energy Globe se přihlásilo přes 300 projektů. Akademická porota z nich vybrala 10 finalistů - po dvou do každé z pěti kategorií (Oheň, Voda, Vzduch, Země, Iniciativa). A z nich nakonec vyšel i absolutní vítěz celého 13. ročníku soutěže.

Pecky i pódiová premiéra

Zpěvačka Lenka Filipová avizovala, že během koncertu zazní její největší „pecky“, například písně Za všechno může čas nebo Prý se tomu říká láska. Kromě osvědčených titulů z let minulých ale zazpívala se svou dceru Lenny v premiéře před živým publikem píseň Samotní nejsme nic ze seriálového hitu Kukačky.

Lenka Filipová měla kdysi nakročeno ke světové kariéře, v roce 1988 měla ve švýcarských „barvách“ zahrát v soutěži Eurovize. Nemohla však vycestovat a tak ji nahradila tehdy začínající Kanaďanka Céline Dion.

Podívejte se také, jak probíhaly finálové večery minulý čtvrtek s Emmou Drobnou…

…a předminulý čtvrtek s Matějem Ruppertem:

Reklama

Doporučované