Hlavní obsah

Hit nadcházejícího léta? Americký lihovar uvedl bobří bourbon

Kastoreum podle výrobce v sobě snoubí tóny maliny a kůže spolu s krémově vanilkovým aromatem.Video: Jan Marek, AP

 

Reklama

Americký lihovar Tamworth Distilling z New Hampshire přišel s novým bourbonem se speciální příchutí. Produkt nazvaný Eau De Musc je podle agentury AP mimo jiné ochucený i o výměšky z pachových žláz bobra nazývaných kastoreum.

Článek

Kastoreum se dlouhodobě používá jako příchuť a je na malém seznamu složek, které americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) označuje jako „všeobecně uznávané za bezpečné”.

„Eau de Musc je 44% bourbon s přídavkem výměšků z bobřích análních pachových žláz ukrytých za ocasem. Překvapivě příjemný destilát se určitě stane jedním z hitů nadcházejícího léta,” píše společnost na svém webu.

Palírna na svých internetových stránkách také uvedla, že kastoreum v sobě snoubí tóny maliny a kůže spolu s krémově vanilkovým aromatem, které je běžné u lihovin uchovávaných dlouhou dobu v sudech.

„Pro získání kastorea spolupracuje Tamworth Distilling s Antonem Kaskou, profesionálním traperem a instruktorem outdoorových aktivit, který je známý pro svoji oddanost udržitelným a vůči přírodě šetrným praktikám,” vysvětluje společnost.

„Anton, stejně jako všichni dobří trapeři, využije každý kousek uloveného zvířete beze zbytků. Kožešinu prodá, maso spotřebuje a žlázy s výměšky používá i jako návnadu při dalším lovu,” dodává palírna.

Dalšími přísadami bourbonu jsou maliny, kopytník kanadský, jedlové jehličí, březová kůra a javorový sirup.

Reklama

Doporučované