Hlavní obsah

Kamion nám do města nesmí. Praha posílá těžká auta na venkov. Sledujte, jak to dopadne

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Reportér Petr Švihel testuje, kudy by mohly kamiony objíždět Prahu.

 

Reklama

Reportér Seznamu se v kabině kamionu vydal zkoumat, jak dopadne na obyvatele venkova to, čemu někteří říkají nehorázný populismus.

Článek

Pražští politici naštvali zkraje tohoto týdne tisíce lidí a řadu institucí.

V úterý se rozhodli, že úplně zakážou vjezd těžkých kamionových souprav na některé klíčové tranzitní komunikace (Štěrboholskou a Jižní spojku a na Spořilovskou ulici).

Odsoudili tím řidiče a dopravce k dlouhé objížďce a obyvatele mnoha středočeských obcí pak k tomu, že mohou zapomenout na klid venkova.

Krok, za nímž je vlastně neschopnost pražských a centrálních politiků dostavět na jihovýchodě hlavního města léta slibovaný obchvat, označilo dokonce Sdružení autodopravců Česmad za „nehorázný populismus".

Co ve skutečnosti takový „populismus" znamená pro veřejnost a jak dopadne na lidi se středních Čech, zjišťuje přímo z kabiny kamionu reportér Seznamu.

S řidičem těžké soupravy se vydali po cestách, na něž pražský zákaz kamionovou dopravu přivede. Na trase po venkovských silnicích mezi dálnicemi D1 a D11 reportér zjišťuje, jak na verdikt reagují obyvatelé vesnic a co všechno jim pražské rozhodnutí přinese.

Reklama

Doporučované