Hlavní obsah

Knížka s prázdnými stránkami se stala bestsellerem. Fanoušci chtějí film

Důvody, proč volit demokraty - kniha s prázdnými listy se stala hitem.Video: Nela Vejvodová

 

Reklama

Z recese amerického novináře se stal hit sociálních sítí i internetového obchodu Amazon. 266 stránek přečtete za pár vteřin.

Článek

Na obalu má osla, symbol americké Demokratické strany, a přívlastek „důkladná”. Je to paperback a v internetovém obchodě Amazon ji pořídíte za osm dolarů, v přepočtu zhruba 200 korun. Má 266 stránek a přečtete ji za několik málo desítek sekund.

Řeč je o novém králi žebříčku nejprodávanějších knih na Amazonu s názvem Důvody, proč volit demokraty, kterou napsal americký novinář Michael J. Knowles. Jeho kniha je kromě obsahu, záhlaví a bibliografie prázdná.

„Rešerše mi zabrala hodně času. Když jsem zkoumal důvody pro volbu demokratů - od ekonomiky přes zahraniční politiku a otázku národní bezpečnosti po lidská práva - uvědomil jsem si, že bude nejlepší ty stránky nechat prázdné,” citovala autora americká televize CNN.

Byl to dobrý den.

Knihou se baví celý internet. Lidé autorovi předpovídají zisk nejprestižnějších literárních cen, včetně ceny Pulitzerovy, ptají se ho také, co je pravdy na tom, že smlouvu na filmové zpracování knihy už podepsali herci Meryl Streepová a Mark Ruffalo - známí podporovatelé demokratů.

Nad Důvody jásají i republikáni, kniha je podle nich více než výstižná. Dlužno dodat, že podobná knížka sestávající pouze z prázdných stránek vyšla loni v listopadu. Cílila na opačný tábor. Knihu Proč si Trump zaslouží důvěru, respekt a obdiv ohodnotilo osmdesát procent čtenářů na Amazonu plným počtem hvězdiček.

Reklama

Doporučované