Hlavní obsah

Sedmidenní incidence v Německu vystoupala nad 1500 případů na 100 000 lidí

Foto: Shutterstock.com

V Německu má příští neděli 20. března skončit platnost všech zásadních karanténních opatření.

Reklama

Počet nových případů za posledních sedm dní na 100 000 obyvatel se dnes ráno zvýšil na 1527, před týdnem tento údaj činil 1231.

Článek

Sedmidenní incidence v Německu poprvé vystoupala nad hranici 1500 nových případů koronavirové nákazy na 100 000 obyvatel. Uvedl to dnes Institut Roberta Kocha (RKI).

Za posledních 24 hodin v zemi přibylo 146 600 případů nákazy a 50 úmrtí, uvedla agentura DPA. Počet prokázaných případů koronavirové nákazy od začátku epidemie v Německu, kde žije 83 milionů lidí, vystoupal nad hranici 17 milionů.

Podle odborníků však skutečné počty jsou zřejmě ještě vyšší kvůli omezenému testování a trasování kontaktů. Od začátku epidemie zemřelo zhruba 125 500 nakažených.

V Německu má příští neděli 20. března skončit platnost všech zásadních karanténních opatření; z hlavních restrikcí bude platit už jen povinnost nosit roušky v některých interiérech. Plány vlády se ale s ohledem na zvyšující se počet nakažených setkávají s kritikou.

Pro prodloužení povinnosti nosit roušky uvnitř veřejných prostor i po 20. březnu se dnes vyslovil předseda Německé interdisciplinární asociace pro intenzivní péči a urgentní medicínu (DIVI) Gernot Marx.

„Nošení roušek je osvědčené a jednoduché ochranné opatření. Bylo by chybou nechat si vzít tento nástroj z ruky, aniž by to bylo nutné,“ řekl Marx novinám mediální skupiny Funke. Kabinet se chystá omezit nošení roušek po 20. březnu jen na městskou hromadnou dopravu, nemocnice a pečovatelské domovy.

Reklama

Doporučované