Hlavní obsah

Animovaný film otevírá brány fantazie, říká Kovy k novému dětskému snímku

Foto: Profimedia.cz

Příběh je podle Kovyho o lásce, přátelství, důvěře i odvaze.

Reklama

Postavu námořníka z parní lodi v novém celovečerním 3D animovaném filmu namluvil influencer a youtuber Karel „Kovy“ Kovář. „Věřím, že to pro diváky bude osvěžující styl, který na plátně nejspíš ještě neviděli,“ řekl.

Článek

Do českých kin míří animovaný film pro děti Cesta do Tvojzemí. Celovečerní 3D animovaný česko-slovensko-belgický snímek měl světovou premiéru letos v květnu na zlínském filmovém festivalu, v kinech bude od 11. srpna. Za tvůrce o tom informovala Klára Bobková. Výroba snímku trvala přes pět let, pracovalo na něm více než 15 výtvarníků a animátorů z celé Evropy. Rozpočet byl 94 milionů korun.

Ve snímku vyprávějícím příběh desetiletého Rikiho, jeho nové drzé kamarádky Emmy a opičáka Tidlinga, kteří se vydávají na dobrodružnou výpravu z reálného světa do magického Tvojzemí, mluví postavy hlasy herců, jako jsou Jan Cina, Jan Vondráček, Klára Issová, Martin Myšička, Václav Neužil nebo Jiří Lábus. Postavu námořníka z parní lodi namluvil influencer a youtuber Karel „Kovy“ Kovář.

Trailer k novému animovanému filmu.Video: Total Film

„Animovanou formu zbožňuji. Otevírá brány fantazie a kreativity. Řada mých oblíbených filmů nebo seriálů je animovaná a Cesta do Tvojzemí mi navíc svým promyšleným 3D zpracováním připomíná jednu z mých oblíbených videoher. Věřím, že to pro diváky bude osvěžující styl, který na plátně nejspíš ještě neviděli. Tento příběh je o lásce, přátelství, důvěře i odvaze a každý si v něm něco najde – ať už je na světě pár let, nebo pár dekád,“ uvedl Kovář.

Snímek Cesta do Tvojzemí dětské diváky zavede do světa fantazie nazvaného Tvojzemí. Opice a krkavci tu mluví lidskou řečí a po zlatých pouštích se procházejí neuvěřitelné stroje, které fungují v dokonalém souladu s přírodou. Desetiletý Riki uteče do Tvojzemí ze svého domova v reálném světě, protože zachytí signál vysílaný tajemným zářivým kamínkem. Tento kamenný zdroj velké síly, který chce každý získat, se ukryje v Rikiho srdci.

Hlavní hrdina se tak musí pečlivě rozhodnout, s kým bude toto tajemství sdílet – zda se svou novou kamarádkou Emmou, opičím generálem Tidlingem, robotem a poradcem prezidenta Tvojzemí Kovomanem, nebo dokonce s kapitánem parní lodi. Tak začíná Rikiho napínavá cesta za záchranou vlastního života i světa fantazie. Titulní píseň k filmu Cesta do Tvojzemí nazvanou Ve hvězdách nazpívala Celeste Buckingham, která je i spoluautorkou hudby. Song má i anglickou a slovenskou verzi pro zahraniční trh.

Reklama

Doporučované