Hlavní obsah

Do Čech se vrací Dylan Moran, zapšklý antikvář z Black Books

Foto: Sinibaldi

Nejmilejší bručoun se vrací. Dylan Moran přijede do Prahy 4. dubna s novou stand up show.

Reklama

Českým divákům je nejvíce známý svou rolí ze sitcomu Black Books. Dylan Moran se po sedmi letech vrací do Prahy s novým stand up vystoupením.

Článek

„Moranův stand up se vyznačuje hlubšími myšlenkami než nabízejí ostatní,“ napsal britský Guardian o komikově show nazvané Dr. Cosmos. O čem byla, to nedokázal popsat ani sám autor, který pouze přislíbil, že zkusí nabídnout „všechny odpovědi“ k problémům, které nám život nachystá.

Podobně existenciální je i nový stand up z dílny komika, kterého Česko zná hlavně díky sitcomu Black Books. V něm Moran ztvárnil zdeptaného knihkupce Bernarda Blacka, který nesnáší zákazníky a nejraději by je vyměnil za lahev vína, krabičku cigaret a věčný klid. Před několika měsíci ovšem sklízel úspěch s novou televizní minisérií Stuck, kterou odvysílala britská BBC 2 a která civilně vypráví, jaké peripetie zažívají lidé v dlouholetém vztahu.

„Stuck má v sobě unavený realismus Moranových vystoupení, spíš než že by připomínal excentricky naštvaného Bernarda,“ hodnotila minisérii loni na podzim redaktorka Guardianu Lucy Mangan, „realismus ovšem neznamená, že Stuck není bolestně přesný a velmi vtipný, což ostatně pochopil každý, kdo Morana viděl mrmlat na pódiu.“

Expert na bručení svá komická vystoupení pojímá originálně. Nesnaží se za každou cenu rozesmát. Rád filozofuje, vyžívá se v jazyce a nebojí se vážných témat. V aktuálním We Got This řeší, jaké to je, zažít rozvod na prahu padesátky. Tedy v době, kdy je člověk tak starý, že „jeho penis pamatuje přistání na Měsíci.“

Dylan Moran vystoupí v pražském Kongresovém centru 4. dubna 2023.

Podívejte se na ukázku z Moranovy nové show.Video: Dylan Moran, Seznam Zprávy

Reklama

Související témata:

Doporučované