Hlavní obsah

Mělnické vinobraní bude letos jednodenní, přesune se do ulic

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Mělnické vinobraní bude letos jednodenní. Uskuteční se 19. září a přesune se do ulic, hlavní hudební scéna nebude.

Článek

Jde o tradiční a největší kulturní akci na Mělnicku, původně ji organizátoři plánovali na tři dny s několika hudebními scénami. Kvůli opatřením souvisejícím s onemocněním covid-19 je program komornější a bez placení vstupného, řekl na dnešní tiskové konferenci místostarosta Mělníka Petr Volf (Mělničané).

Vinobraní bude podle místostarosty kultivovanější a méně komerční, ale klesnou také výnosy. „Město bude muset sáhnout do svého Fondu vinobraní, který našetřil z posledních ročníků,“ uvedl Volf.

Do organizace letošního vinobraní se zapojí i spolky Mělnický košt - mělničtí vinaři a Cech českých vinařů, připraví ochutnávky převážně regionálních vín.

Program bude tvořit pouliční umění, hudba, divadlo, výtvarné expozice, workshopy, naopak pořadatelé letos vynechají ohňostroj i pouťové atrakce. Vystoupí například Velký dechový orchestr Mělník nebo stand-up komik Endru, s řadou účinkujících se ještě jedná.

Jednotlivé aktivity jsou naplánované tak, aby se návštěvníci mohli rozptýlit po širším centru Mělníka, převážně mezi Masarykovým kulturním domem a Jungmannovými sady.

V posledních letech se Mělnického vinobraní účastnilo průměrně 30 000 lidí, v rekordním roce 2018 až na 50 000 návštěvníků. Do Fondu vinobraní tehdy přibyly přibližně tři miliony korun.

Reklama

Doporučované