Hlavní obsah

Miliardář předbíhal ve frontě na vakcínu. Ať odejde, vyzvali ho kolegové

Foto: Profimedia.cz

Pavel Sehnal je stále přesvědčen, že se ničeho neetického nedopustil.

Reklama

Přednostní očkování miliardáře Pavla Sehnala má už i politické důsledky. Zastupitelé pražských Letňan, mezi než Sehnal patří, dnes svého kolegu vyzvali, aby kvůli neetickému přešlapu složil mandát. Sehnal to ale neplánuje.

Článek

Na případ začátkem března upozornily Seznam Zprávy. 65. nejbohatší Čech a předseda Občanské demokratické aliance dostal vakcínu v pražské Nemocnici na Bulovce. Ředitel nemocnice Jan Kvaček řekl, že Sehnalovo očkování opakovaně odmítl, podnikatel se prý ale následně vydával za zdravotníka, aby vakcínu dostal. „Očkován byl i přes můj zákaz,“ uvedl Kvaček.

Sehnal popřel, že by se vydával za někoho, kým není. Své místo v seznamu státem preferovaných skupin vysvětluje tím, že jako majitel holdingu SPGroup, jemuž od konce loňského roku patří i soukromá zubní klinika Bulovka Dental Clinic, je ve styku se zdravotnickým personálem. A je tak i potenciálním přenašečem nákazy. Právě jeho dentisté jej prý poprosili, aby se naočkovat nechal.

Zastupitelé Letňan Sehnala vyzvali k rezignaci a od jeho jednání se distancovali. Výzvu k rezignaci podpořilo 10 zastupitelů z přítomných 17, jako neetické chování byznysmena a komunálního politika odsoudilo 14 zastupitelů.

Sehnal se jednání osobně neúčastnil, a to kvůli karanténě po návratu z ciziny. K celé věci se ale vyjádřil skrze internet. „Opravdu žiji v dobré víře, že jsem žádné pochybení neučinil,“ prohlásil. Je stále přesvědčen, že měl na přednostní vakcínu nárok.

Už dříve Sehnala k rezignaci vyzvali i letňanští radní.

Reklama

Související témata:

Doporučované