Hlavní obsah

Na halové MS odletěla rekordní česká výprava. Maslák je drak, rozhodnutí Hejnové chápu, říká šéftrenér Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Dělat něco na plné pecky neznamená to samé jako před dvaceti lety, říká v rozhovoru Tomáš Dvořák. Video: Jakub Burian, Seznam Zprávy

 

Reklama

V dobách své největší slávy patřil mezi nejlepší atlety na světě. Bývalý držitel světového rekordu a světový šampion Tomáš Dvořák od roku 2009 působí v roli šéftrenéra Českého atletického svazu. Jeho svěřence nyní čeká první ostrý test letošní sezony.

Článek

Ve čtvrtek začíná v Birminghamu halové mistrovství světa v atletice. Do Anglie odcestovala rekordní česká výprava, která čítá 23 členů. „Je to milé, protože po zpřísnění podmínek od IAAF není vůbec jednoduché se na závěrečný šampionát probojovat. Jsem za to rád a jsem plný očekávání, jak úspěšná naše výprava vůči té velikosti bude,“ říká šéftrenér Českého atletického svazu Tomáš Dvořák.

Hned několik českých atletů bude ve svých disciplínách patřit k největším favoritům na medailová umístění. „Koulař Tomáš Staněk vévodí letošním tabulkám, Pavel Maslák bude útočit na třetí titul v řadě a Jakub Holuša obhajuje stříbro na 1500 metrů. Halová atletika je ale plná překvapení, takže uspět může téměř kdokoliv,“ myslí si bývalý desetibojař.

Atletický svět se pomalu vypořádává s koncem kariéry Usaina Bolta. V nadcházejících letech tak bude pokračovat hledání nastávající globální superstar. „Abyste se jí mohli stát, tak musíte být buď skvělý atlet, nebo skvělý herec. To, co předváděl Bolt v posledních deseti letech, bude těžko nahraditelné, ale já věřím, že příklady táhnou a že se někdo najde,“ dodává Dvořák.

Na celý rozhovor s bývalým světovým rekordmanem v desetiboji Tomášem Dvořákem se podívejte ve videu.

Pořad SPORT sledujte každý všední den od 18:30 v celoplošné Televizi Seznam.

Jak naladit Televizi Seznam u vás doma? Praktický návod ZDE

Reklama

Související témata:

Doporučované