Hlavní obsah

O soutěžní putování pro děti po Plzeňském kraji je rekordní zájem

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Rekordní zájem registrují letos pořadatelé tradiční letní cestovatelské soutěže pro děti a mládež Prázdninová štafeta, která láká na zajímavá místa Plzeňského kraje.

Článek

Letos se koná 17. ročník a mladí cestovatelé mohou soutěžit v tom, kdo navštíví nejvíc památek, naučných stezek, rozhleden či přírodních útvarů zapojených do soutěže. Za prvních pět dnů soutěže se přihlásilo 130 dětí, což je stejně jako loni za pět týdnů, řekl ČTK Alois Žižka ze spolupořádajícího spolku Dobroslav.

Letos se kvůli koronavirové pandemii rozhodlo trávit dovolenou v Česku více lidí než jiné roky. V Plzeňském kraji se mohou zapojit do Prázdninové štafety. „Soutěžit mohou děti a mladí do 18 let, ale je to akce spíše pro rodiny s dětmi. Letos soutěž nabízí 50 turistických cílů, a protože řada rodin musí po pandemii šetřit více než v jiných letech, zařadili jsme do soutěže víc míst bez vstupného,“ řekl Žižka.

Soutěž také nabízí čtyři „ochutnávky“ v regionech sousedících s Plzeňským krajem. Středočeský kraj zastupuje Podbrdské muzeum v Rožmitálu pod Třemšínem, Karlovarsko naučná stezka Kladskými rašeliništi, jižní Čechy Muzeum čokolády a marcipánu v Táboře a Bavorsko Historický park v Bärnau. Pět cílů je nově v Brdech a okolí.

Do soutěže se mohou zájemci přihlásit až do konce prázdnin na stránkách Prázdninové štafety. Při návštěvě každého cíle se vyfotí na nádvoří či uvnitř navštíveného objektu, případně u cedule na turistické trase, snímek pošlou přes web kdykoliv během trvání soutěže. Každý, kdo splní daný limit 15 navštívených cílů, bude zařazen do slosování o ceny. Na toho, kdo navštíví nejvíc míst, čeká zvláštní cena.

Reklama

Doporučované