Hlavní obsah

Občané plzeňské čtvrti Doubravka budou spolurozhodovat o bulváru

Foto: Getty Images

Plzeň.

Reklama

Občané plzeňské čtvrti Doubravka budou spolurozhodovat o budoucí podobě místního bulváru - Masarykovy ulice.

Článek

„Jde o hlavní tepnu, podoba její obnovy by měla být jasná v roce 2024, kdy Doubravka oslaví 100 let od chvíle, kdy se stala součástí Plzně. Masarykova třída by měla být přirozeným centrem a výkladní skříní,“ řekl starosta čtvrtého plzeňského obvodu Tomáš Soukup.

„Zadali jsme studii, která definuje její budoucí podobu. Vznikne na základě dotazníkového šetření, v němž budeme zjišťovat názor místních obyvatel a podnikatelů. Pro veřejnost chystáme i další akce včetně procházek po třídě s odborníky a architekty,“ řekl.

Dotazník na přeměnu Masarykovy třídy je v Doubraveckých listech, na webu a facebooku obvodu a na webu RozhodneteSami.cz/Masarykova. Následně vznikne studie, která detailněji rozpracuje jednotlivá a páteřní místa bulváru, k nimž mohou také lidé navrhovat dílčí úpravy.

„Studii bychom měli rádi hotovou do poloviny roku 2021, na ni pak navážou další stupně projektové dokumentace. Věřím, že právě ke 100. výročí už budeme mít první úpravy prostoru, které si vytyčíme jako prioritní,“ řekl místostarosta Zdeněk Mádr.

Doubravka nemá náměstí ani zásadnější prostor, než je Masarykova třída. Na ní jsou nejdůležitější služby, úřad obvodu, poliklinika, gymnázium, pošta, obchodní centrum a park. „Koncept úprav bude řešit postupnou transformaci na moderní městskou třídu. Pozornost bude věnována zásadním místům, pěší a cyklistické dopravě, úpravám zeleně, označování provozoven, podobě předzahrádek, regulacím oplocení, umístěním potřebného mobiliáře a dalším možným problematickým oblastem,“ řekl šéf projekčního studia Projectstudio8 Ondřej Janout.

Účast občanů na veřejném dění a investicích v obvodu patří mezi programové priority vedení radnice.

Reklama

Doporučované