Hlavní obsah

Oddělení řidičských průkazů v Brně odbaví ve středu i neobjednané

Foto: Getty Images

Ilustrační snímek.

Reklama

Oddělení řidičských průkazů brněnského magistrátu odbaví ve středu od 8:00 do 13:00 i neobjednané klienty. V provozu bude polovina přepážek, je nutné počítat s delší čekací lhůtou, uvedl mluvčí magistrátu Filip Poňuchálek.

Článek

Oddělení bylo minulý týden mimo provoz kvůli složití personální situaci způsobené koronavirem. Od začátku týdne pracovalo jen pro objednané klienty. Středeční odpoledne od 13:00 do 17:00 bude opět vyhrazené pouze pro elektronicky objednané. „Ve zbytku týdne, tedy čtvrtek a pátek jsou časy od 8:00 do 12:00 určené také pouze pro předem objednané klienty,“ poznamenal Poňuchálek.

Příští týden budou odbavení objednaní i neobjednaní klienti v předem stanovených časech. Pouze neobjednaní budou mít možnost v pondělí a středu od 8:00 do 13:00, pouze elektronicky objednaní v pondělí a středu od 13:00 do 17:00, ale také v úterý, čtvrtek a pátek od 8:00 do 12:00. „Lze očekávat, že se na začátku týdne nebudou moci otevřít všechny přepážky. S tím souvisí i možná delší čekací doba,“ upozornil Poňuchálek.

Magistrát města Brna podle něj nadále apeluje na občany, aby úřad navštěvovali pouze v nezbytných případech. „Podotýkáme, že platnost řidičských průkazů nebo průkazů profesní způsobilosti, která skončila nebo skončí v období od 1. 9. 2020 do 30. 6. 2021, je prodloužena o deset měsíců, což platí pro celou Evropskou unii,“ dodal mluvčí.

Reklama

Doporučované