Hlavní obsah

Olomoucký klub mladého diváka má už své logo, začne fungovat na podzim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Getty Images

Ilustrační foto.

Reklama

Olomoucký klub mladého diváka s názvem Arter Olomouc má už své logo. Vzešlo ze soutěže, kterou vypsalo Moravské divadlo Olomouc. Samotný klub by měl fungovat od podzimu, kdy začíná nová divadelní sezona.

Článek

Pod vznikem klubu jsou podepsáni zástupci divadla, studenti Katedry divadelních a filmových studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého i další významné olomoucké kulturní instituce. Členům klubu chtějí nabídnout zažít divadlo jiným způsobem či možnost setkat se s tvůrci inscenací a poznat divadelní zákulisí.

Soutěž pro studenty o podobu loga vznikajícího klubu vypsalo Moravské divadlo Olomouc v dubnu, ze 14 došlých návrhů nakonec klubová rada vybrala ten od studentky Vysoké školy ekonomické v Praze Anny Vybíralové, vítěznému logu dominuje vedle názvu Arter kresba lidského oka. „Jak už jeho název napovídá, Klub mladého diváka Arter Olomouc je zaměřený především na mladé publikum, proto jsme i o podobě loga nechali rozhodnout studenty. Jsme rádi za zájem o soutěž a doufáme, že nové logo i klub samotný se budou mladému publiku líbit,“ uvedl ředitel divadla David Gerneš.

Klub, jehož název Arter vznikl spojením anglických slov art (umění) a theatre (divadlo), chce svým členům zpřístupnit vybraný program olomouckých divadel za zvýhodněné vstupné. Prostřednictvím návštěv představení, dramaturgických úvodů, rozhovorů s tvůrci, workshopů, prohlídek zákulisí a diskusí vytvoří otevřený prostor pro společná setkání s kulturou.

K iniciativě Moravského divadla a studentů Katedry divadelních a filmových studií na Filozofické fakultě Univerzity Palackého se přidaly i další významné olomoucké kulturní instituce - Divadlo Tramtarie, Divadlo na Šantovce, Divadlo na cucky, Kabaret Nabalkoně, Moravská filharmonie Olomouc či Muzeum umění Olomouc. Tvůrci myšlenky se inspirovali podobnými kluby i v ostatních tuzemských městech. Nový klub začne fungovat od sezony 2021/2022.

Reklama

Související témata:
Klub mladých diváků (KMD)
Olomoucký Klub mladého diváka (Arter Olomouc)

Doporučované