Hlavní obsah

Opavská kulturní organizace hledá nový název pro svou galerii, starý je odbytý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Opavská kulturní organizace (OKO) hledá nový název pro svou galerii v Obecním domě v Ostrožné ulici, která dosud nesla název Galerie Obecního domu. S nápady může do konce října přispět i veřejnost.

Článek

„Máme pocit, že dosavadní název, který jen popisuje, kde se galerie nachází, je tak trošku odbytý. Proto hledáme nové jméno, pod kterým by galerie vystupovala v dalších letech,“ řekla ředitelka OKO Marcela Mrózková Heříková. Dodala, že zatím uvažovali například nad názvy jako LIFT Galllery, White Gallery nebo GOD EyE Gallery. „Teď jsme se ale rozhodli zapojit i veřejnost,“ dodala.

Zájemci mohou svůj návrh na nové jméno Galerie Obecního domu vhodit spolu se svým jménem a kontaktem od pondělí 14. září do připravených krabiček na recepcích v Obecním domě a Domě umění. Nový název výstavní síně se bude vybírat do října a autor, jehož návrh bude vybrán, bude mít do Domu umění a expozice Cesta města Opavské kulturní organizace na rok vstupné zdarma.

Výstavní síň Opavské kulturní organizace v novobarokní budově, postavené podle projektu vídeňského architekta Rudolfa Eislera v roce 1915, funguje od roku 2009. Za dobu své existence hostila mnohá známá jména výtvarného světa. V současné době je to například výstava Svět v ilustracích Renáty Fučíkové, přední české ilustrátorky ověnčené mnoha světovými cenami. Výstava připomíná letošní 350. výročí úmrtí Jana Amose Komenského a je určena dětem i dospělým.

Reklama

Doporučované