Hlavní obsah

Ostravská univerzita chystá nové studijní obory

Foto: Eldar Nurkovic, Shutterstock.com

Ilustrační fotografie.

Reklama

Ostravská univerzita připravila nové studijní obory, které chce otevřít ve spojitosti s budováním nového univerzitního zázemí u výstaviště Černá louka.

Článek

„Nové budovy se sice studentům otevřou až v příštím roce, se studiem nových oborů ale budou moci začít už od letošního akademického roku,“ řekla mluvčí univerzity Lucie Fremrová.

„Na Pedagogické fakultě se jedná o studijní programy z oblasti sportu a zdravého životního stylu, což jsou témata často skloňovaná ať už ve spojitosti s ostravským ovzduším, nebo se současnou celosvětovou pandemií. Fakulta umění nabízí nově tři unikátní obory zaměřené na kulturní produkci, grafický design nebo komorní hru,“ uvedla Fremrová.

Připomněla, že ve všech nově otevíraných studijních programech Pedagogické fakulty mohou studenti využívat kvalitně vybavené laboratoře Centra diagnostiky lidského pohybu. „Katedra studií lidského pohybu disponuje například magnetickou rezonancí. Mezi pedagogickými fakultami v České republice se jedná o naprosto unikátní vybavení,“ řekla Fremrová.

Novou specializací na Pedagogické fakultě bude například Trenérství a sportovní výkonnost, kde posluchači mohou během studia získat trenérskou licenci na vybrané sportovní specializace. Škola ale nabídne i studijní program Behaviorální zdraví, sport a technologie. „Jedná se o unikátní mezioborový studijní program, který kombinuje studium na dvou univerzitách - Ostravské univerzitě a VŠB - Technické univerzitě Ostrava. Program jedinečným způsobem propojuje znalosti z oblasti pohybových aktivit, sportu a inovativních technologií,“ upřesnila mluvčí.

Fakulta umění mezi novými studijními programy nabídne například navazující magisterský program Komorní hra, který univerzita nabízí jako jediná na Moravě. „Komorní hra je určená uchazečům, kteří se chtějí intenzivně věnovat hře v komorním souboru a dosáhnout nejvyšší úrovně interpretace. Hlásit se mohou už fungující komorní soubory, ale i jednotlivci, ze kterých se budou komorní seskupení formovat,“ doplnila mluvčí.

Dva nové univerzitní objekty, které vznikají u Černé louky, budou novým zázemím právě pro sportovní aktivity i umělecké obory. Stavby budou stát zhruba miliardu korun.

Reklama

Doporučované