Hlavní obsah

Metro D bude později než přistání lidské posádky na Marsu, říká Jan Lukačevič o další velké metě kosmonautiky

Další díl pořadu V centru. Nejenom o misi Apollo 11 s Janem Lukačevičem.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

V průběhu velkého výročí padesáti let od mise Apollo 11 si do dalšího dílu V centru Janek Rubeš pozval mladého vědce a popularizátora vědy Jana Lukačeviče. Ten ve svých osmadvaceti letech spolupracuje mj. s NASA a podílí se na projektu Marsonaut. Podívejte se na další díl pořadu V centru.

Článek

„Možná si myslíte, že vědci museli být jedničkáři, když studovali. Alespoň v mém případě je opak pravdou. Jak na střední, tak na vysoké jsem s prospěchem dost bojoval. Ani nedovedu spočítat, kolik zkoušek jsem dělal napotřetí a našlo by se jich překvapivě dost, které jsem udělal až napošesté,“ říká o sobě nositel prestižní ceny British Interplanetary Society Award for Best Technical Paper.

A stejně vystupuje i na svém instagramovém účtu. Kluk odvedle, který vám jen tak mimochodem vysvětlí, jak vzniká polární záře, přidá zajímavost o tom, kolik Zemí se vměstná do průměru Jupiteru a v neposlední řadě odpovídá na zvídavé dotazy jeho sledujících v komentářích.

Co pro něho znamená vesmír? Kdy se znovu dotkne noha člověka Měsíce? Podívejte se na rozhovor v dalším díle pořadu V centru.

Reklama

Doporučované