Hlavní obsah

Paska střeží Schickovo tajemství, Řím už ví, jak s miliony z Bayeru naloží

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick na snímku z 1. března, kdy takhle v dresu Lipska slavil gól do sítě Bayeru Leverkusen, svého pravděpodobného příštího zaměstnavatele.

Reklama

Kde a jak se bude odvíjet další kariéra fotbalového útočníka Patrika Schicka, se definitivně vyjasní příští týden. Tedy podle slov jeho agenta Pavla Pasky. Italská média píší o tom, že dohoda s Leverkusenem je prakticky hotová.

Článek

Kolem Patrika Schicka je rušno, ale zatím jen v médiích a u jednacích stolů, u kterých sám schází. Na jednáních v Římě hájil jeho zájmy Pavel Paska, šéf agentury ISM, která českého útočníka po celou jeho kariéru zastupuje.

Patrik Schick se v létě stihl oženit a teď přijel zcela podle plánu na reprezentační sraz, kde se s týmem Jaroslava Šilhavého připravuje na duely Ligy národů na Slovensku a proti Skotsku.

„Co s ním bude dál, to se vyřeší a definitivně doladí právě až po skončení tohoto reprezentačního bloku,“ říká Pavel Paska. V Bratislavě se hraje v pátek 4. září, se Skotskem v Olomouci pak v pondělí 7. září.

A pak by měl Patrik Schick, alespoň tedy podle italských médií, přestoupit z AS Řím do Bayeru Leverkusen. Například podle Corriere dello Sport nebo podle Fabrizia Romana ze Sky Sports už by měla být dohoda mezi těmito kluby v podstatě uzavřena.

Pavel Paska se ale k veškerým těmto informacím či spekulacím odmítl jakkoli vyjádřit. „Vrátil jsem se z Itálie, kde jsem se zúčastnil jednání s novým vedením AS Řím. Kdo další tam případně byl, nebo nebyl, o tom se šířit nebudu. Můžu vám jen zopakovat, že se všechny věci kolem Patrika Schicka vyřeší po reprezentačním srazu,“ dodal tajuplně agent.

Zdroje italských médií z římského klubu podle všeho tajemství spojená s jednáním zdaleka tak přísně nestřeží. A už ho prakticky vidí v Leverkusenu.

Připomínají, že Patrik Schick přišel před třemi lety ze Sampdorie za 42 milionů eur a opustil římský kádr po 58 zápasech, v nichž dosáhl jen 8 gólů a 3 asistencí.

Uplynulou sezonu strávil na hostování v Lipsku, kde dosáhl 10 bundesligových branek, ale opci na něj klub z území bývalé NDR neuplatnil. Více o tom čtěte zde.

A tak se podle všeho chopí příležitosti konkurenční Bayer Leverkusen. Italská média už nabízejí celou skládačku příběhu i s přesuny velkých částek peněz.

Ta největší, zhruba 100 milionů eur, přiteče z londýnské Chelsea do Leverkusenu za Kaie Havertze. Leverkusen zároveň prodává i střelce Kevina Vollanda do Monaka, takže 1) má peníze, 2) potřebuje útočníka.

A to je velmi vhodná kombinace, která by právě do Leverkusenu měla posunout Patrika Schicka.

Italská média se v detailech liší v odstupném, kolik by za Schicka měl Leverkusen do kasy AS Řím zaplatit. Novinář Gianluca Di Marzio píše o 27 milionech a dalších bonusech, Corriere dello Sport zmiňuje variantu 25 milionů + 4 miliony eur na bonusech + procenta z případného dalšího Schickova transferu.

V Římě, kde už několik týdnů úřaduje rodina amerického miliardáře Dana Friedkina, která klub koupila, už by měli mít i jasno, jak s penězi za Schicka naloží. Podle médií pomůžou tyto peníze ke změně hostování Chrise Smallinga z Manchesteru United v přestup.

Za 31násobného anglického reprezentanta nabízeli až dosud Římané 14 milionů eur, Manchester United trval na 20 milionech. Obchod se Schickem může pomoci najít i v této otázce rozumnější kompromis.

Co se týče Bayeru Leverkusen, lze o něm mluvit jako o členovi bundesligové Top 5, ale o tom, který měl největší smůlu a nedostal se těsně do kvarteta pro Ligy mistrů. V německé lize mu totiž pouhé 2 body scházely na čtvrtý Mönchengladbach. A za Leverkusenem už zela díra 11 bodů na šestý Hoffenheim.

Foto: Profimedia.cz

Patrik Schick ještě v lipském dresu právě v utkání s Bayerem Leverkusen. Na snímku bojuje se Svenem Benderem, bratrem kapitána týmu Larse Bendera.

Leverkusenu se v minulé sezoně dařilo i v Německém poháru, kde využil příhodného losu a přes Union Berlín a Saarbrücken se propracoval až do finále, kde podlehl Bayernu Mnichov 2:4.

Tohle finále se hrálo 4. července. Pak měl Leverkusen chvíli pauzu, ale už 6. srpna dohrával doma osmifinále Evropské ligy s Glasgow Rangers, načež pak ve čtvrtfinále podlehl Interu Milán. To bylo 10. srpna.

A Peter Bosz se teď v německém tisku netají obavami z toho, jak se po minimální přípravě, již mu nyní ještě ukrátí reprezentační blok, na který se do různých zemí vydala řada jeho svěřenců, dá Bayer dohromady na svou bundesligovou premiéru v nové sezoně, která ho 20. září čeká ve Wolfsburgu.

Patrika Schicka, pokud do Leverkusenu opravdu zamíří, bude jistě zajímat, že hned ve druhém kole uvítá Leverkusen na svém stadionu tým Lipska, ve kterém český útočník strávil předchozí sezonu.

Reklama

Související témata:

Doporučované