Hlavní obsah

PPF vybrala muže, který nahradí zesnulého Kellnera

Foto: Seznam Zprávy

Ladislav Bartoníček nově ve vedení skupiny PPF.

Reklama

Po tragické smrti nejbohatšího Čecha Petra Kellnera usedá k řízení veškerých aktivit skupiny PPF akcionář Ladislav Bartoníček.

Článek

Skupina PPF oznámila, že řízením veškerých aktivit ve skupině, místo zesnulého Petra Kellnera, byl v pondělí pověřen jeden z akcionářů Ladislav Bartoníček.

Jednotlivé společnosti skupiny PPF jsou řízeny profesionálními týmy manažerů. Skupina PPF jako celek má vypracovaný systém řízení svých investičních projektů. Společnost konstatuje, že na jejím běžném každodenním fungování se odchodem jejího zakladatele nic nemění. PPF bude pod vedením Ladislava Bartoníčka pokračovat ve svých investičních projektech v souladu s plány a vizemi, které se svým týmem spolupracovníků vytvořil Petr Kellner.

Ladislav Bartoníček

Vystudoval elektrotechniku na ČVUT.

Už roku 1991 nastoupil do PPF jako výkonný ředitel.

10 let byl generální ředitelem České pojišťovny – klíčového aktiva, které nastartovalo vznik impéria PPF.

V letech 2014–2018 vedl biotechnologickou divizi PPF – Sotio.

Od února 2019 řídil PPF Arena 1, holding zastřešující telekomunikační aktiva.

Drží 0,535 % akcií PPF (jeden ze dvou minoritních partnerů P. Kellnera).

Pusťťe si videorozhovor s novým šéfem PPF (natočeno v roce 2019):

Rozhovor Zuzany Kubátové s Ladislavem Bartoníčkem.Video: Zuzana Kubátová, Seznam Zprávy

Petr Kellner zahynul v sobotu večer při nehodě vrtulníku na Aljašce. K nehodě došlo při výletu na takzvaný heliskiing, kdy vrtulník vyveze lyžaře na kopec, který pak sjíždějí.

Stroj Eurocopter AS350 havaroval zatím z neznámých příčin asi 80 kilometrů východně od města Anchorage v sobotu v půl sedmé večer místního času. Když se vrtulník nevrátil z výletu v předpokládaný čas, začalo pátrání.

Úmrtí Petr Kellnera

- Portrét Petra Kellnera najdete v tomto článku

- Grafika: byznysové dědictví po Petru Kellnerovi – zde

- Reakce byznysmenů a politiků – zde

- Jak na úmrtí reagují trhy, čtěte zde

- Reakce zahraničí v tomto textu

Záchranáři se na místo havárie v oblasti ledovce Knik dostali o několik hodin později. Na místě našli pět obětí a jednoho přeživšího, kterého převezli do nemocnice. Kromě Petra Kellnera podle policie zahynul i další Čech Benjamin Larochaix, dva průvodci z hotelu Tordrillo Mountain Lodge, kde byl Kellner ubytován, a pilot vrtulníku.

Havárii vrtulníku na Aljašce přežil podle informací Deníku N fotograf a bývalý mistr České republiky ve snowboardingu David Horváth. Horváth miliardáře Petra Kellnera často fotil, stejně jako jeho dceru Annu, která závodí na koních.

Reklama

Doporučované