Hlavní obsah

Prezident Zeman ztratil botu, ale zvládl to. Pak prozradil obsah rozhovoru s guvernérem ČNB o koruně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Na každý nový článek vám budeme posílat upozornění do emailu.

Co se odehrálo během prvního dne návštěvy Miloše Zemana v Olomouckém kraji?

 

Reklama

Česká národní banka by mohla ukončit intervence proti posilování koruny dříve než v půlce letošního roku, řekl Miloš Zeman. Právě je na třídenní návštěvě Olomouckého kraje.

Článek

Miloš Zeman, který při oznámení své kandidatury slíbil, že „nebude vést kampaň a nezúčastní se debat", zahájil týden třídenním výjezdem do Olomouckého kraje.

Hned začátek návštěvy poznamenala nehoda způsobená zdravotními obtížemi hlavy státu. Při vstupu do budovy krajského úřadu na schodech klopýtl, zachytila ho ochranka. Přišel při tom o botu a část úseku absolvoval v ponožce. Prezident má potíže s chůzí kvůli polyfunkční neuropatii.

„Toto je moje 47. nebo 48. návštěva kraje a vy právě dnes máte jednu prioritu. Jste prvním krajem, kde jsem při vchodu do krajského úřadu ztratil botu. Naštěstí se našla, moje žena mi ji nasadila a utáhla," komentoval s nadsázkou svůj příjezd.

Krajským zastupitelům pak svěřil, o čem hovořil při své poslední schůzce s guvernérem České národní banky Jiřím Rusnokem. ČNB by podle Miloše Zemana mohla ukončit intervence proti posilování koruny dříve než v půlce letošního roku, o čemž zatím hovoří členové bankovní rady.

„Mluvil jsem před dvěma dny s guvernérem Rusnokem a nebudu prozrazovat žádné tajemství, když řeknu, že ukončení kurzového závazku se očekává v prvním pololetí letošního roku a není vyloučeno, že možná dříve, než se nadějeme. Ale to už ponecháváme na rozhodnutí vedení ČNB," uvedl Zeman.

Reklama

Doporučované