Hlavní obsah

Ať žije republika! Podívejte se do míst, kde statisíce lidí oslaví zrod naší země

Pojďte si projít všechny pavilony velkolepého festivalu Re:publika. U sobotního zahájení budou zpěvák Tomáš Klus, zpěvačka Jana Kirschner, Rozhlasový Big Band Gustava Broma a dvojník prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.Video: Seznam Zprávy

 

Reklama

Už v sobotu v Brně startuje velkolepý festival Re:publika. Podívejte se exkluzivně s Televizí Seznam do výstavních pavilonů. Na Epopej nebo do sportovní Re:lax zóny.

Článek

Sto let historie republiky se na tři týdny vměstná do Brna. Tamní výstaviště s proslulými pavilony od zítřka přivítá osobitý festival, při němž se návštěvníci vrátí do naší historie a popřemýšlejí i o budoucnosti. Akce oficiálně startuje v sobotu v pravé poledne, ale diváci Televize Seznam si už teď mohou exkluzivně projít jednotlivé atrakce. Průvodce jim bude dělat kreativní ředitel festivalu Pavel Anděl.

Diváci se podívají do pavilonu H na devět pláten Slovanské epopeje i plakáty Alfonse Muchy ze sbírky tenisty Ivana Lendla. Nahlédnou také do pavilonu G1, kde se na 5500 metrech čtverečních rozkládá Svobodné městečko i s chrámem a náměstím. Návštěvníci tam uvidí výstavu architektury a designu s názvem Avant Garde.

Pavel Anděl divákům ukáže Re:lax zónu v pavilonu V, kde si lidé vyzkoušejí více než dvacet sportů, navíc otestují, jak jednotlivé disciplíny vypadaly v začátcích.

Třítýdenní festival začíná v sobotu. Lidé se do areálu dostanou zdarma, zpoplatněná je jen prohlídka Slovanské epopeje. Základní vstupné stojí 150 korun, lidé si mohou lístky rezervovat přes internet.

U sobotního zahájení budou zpěvák Tomáš Klus, zpěvačka Jana Kirschner, Rozhlasový Big Band Gustava Broma a dvojník prvního československého prezidenta Tomáše Garrigua Masaryka.

Festival Re:publika má rozpočet 128 milionů korun, padesáti miliony korun se na něm podílí město Brno a stejnou sumou také Ministerstvo kultury. Osm milionů přispěl Jihomoravský kraj a zbylých 20 milionů dali různí partneři nejen finančně, ale i prostřednictvím reklamy a dalších předmětů. „Co se týče účasti, někdo očekává 200 000 lidí. Před devadesáti lety přišly za půl roku tři miliony lidí. Tak si zkuste spočítat, kolik může přijít za tři týdny,” uvažoval Anděl.

Reklama

Související témata:

Doporučované