Hlavní obsah

Prostějovské muzeum se návštěvníkům znovu otevře v květnu

Foto: Seznam Zprávy

Ilustrační snímek.

Reklama

Muzeum a galerie Špalíček v Prostějově otevře 12. května opět své brány návštěvníkům.

Článek

K vidění budou výstavy instalované v březnu před uzavřením muzea, které stejně jako ostatní kulturní instituce pozastavilo provoz kvůli epidemii koronaviru. ČTK to sdělila ředitelka muzea Soňa Provazová.

„Je to přesně dva měsíce, co jsme museli na základě usnesení vlády uzavřít prostory pro veřejnost. Byla to velká škoda, protože jsme právě otevřeli tři úžasné výstavy,“ uvedla Provazová.

V muzeu je instalována například výstava Podvodní svět skláře Jaroslava Proška. V galerii Špalíček pak vystavuje svá díla Markéta Zlesáková. „Všechny výstavy byly otevřeny jen krátce, proto jsem velmi ráda, že se nám s jejich autory podařilo vyjednat jejich prodloužení, a návštěvníci tak mají možnost je vidět až do 12. července,“ podotkla Provazová.

Pracovníci muzea a galerie v předchozích týdnech využili čas k úpravám vnitřních prostor, například nechali vymalovat sály.

Návštěvníci muzea a galerie budu muset mít na ústech roušku a dodržovat bezpečné rozestupy. U vstupu do budovy bude dezinfekce.

Ve dvou budovách prostějovského muzea umístěných na hlavním náměstí v renesanční radnici a ve Špalíčku jsou kromě výstav i stálé expozice zaměřené na archeologii, historii, geologii, národopis, hodiny, Jiřího Wolkera, Kovozávody Prostějov či historii židovského obyvatelstva.

Reklama

Doporučované