Hlavní obsah

České Budějovice vybudují další místo pro podzemní kontejnery

Foto: Nikola Ramešová, Seznam Zprávy

Ilustrační foto.

Reklama

České Budějovice vybudují další místo pro podzemní kontejnery na tříděný odpad. Nové nádoby na sklo, papír a plasty pod povrchem budou ve čtvrti Havlíčkova kolonie.

Článek

Jde o čtvrté místo s podzemními kontejnery ve městě. Novinářům to řekl náměstek českobudějovického primátora Ivo Moravec (hnutí Občané pro Budějovice).

„Umisťování kontejnerů pod zem je určitou vizí města jak v otázce odpadů postupovat. Domníváme se, že vizuálně působí mnohem lépe to, když jsou nádoby schované po povrchem,“ řekl Moravec. Umístění kontejnerů pod zem v Havlíčkově kolonii město vyjde na přibližně 1,5 milionu korun. Práce začnou v červnu.

Moravec dodal, že ne všude ve městě lze umístit nádoby na tříděný odpad pod zem. Souvisí to například s vodovodní řadem, rozvodem elektřiny nebo odpadní infrastrukturou, které jsou umístěny pod zemí.

Kontejnery na separovaný odpad jsou v Českých Budějovicích pod povrchem zatím u Piaristického náměstí, na Lannově třídě a u polikliniky Sever. České Budějovice za rok odvezou více než 15 000 tun směsného komunálního odpadu. Tříděného odpadu se za rok ve městě nashromáždí více než 11 000 tun.

Reklama

Doporučované