Hlavní obsah

Skiareál Lipno zvýší ceny skipasů v průměru o osm procent

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

Za celodenní lyžování v hlavní sezoně zaplatí dospělý 1190 korun. Je to o 130 Kč více než v minulé sezoně. Hlavní sezona znamená období vánočních svátků a pak od začátku února do poloviny března.

Článek

Areál ale zachová stejné ceny pro celosezonní skipasy a ceny pro rodiny na víkendy budou nižší než v minulé sezoně. Novinářům to dnes řekli zástupci Skiareálu Lipno.

„Rozhodli jsme se také podpořit lyžařské kurzy pro školy, kde jsme zachovali stejné ceny jako v minulé sezoně,“ uvedl ředitel areálu Matěj Kratochvíl. Dodal, že pro čtyřčlenné rodiny na víkend vyjde skipas dokonce o 100 korun levněji než v minulé sezoně.

Podle Kratochvíla je skiareál po dvou letech, které ovlivnil koronavirus, připravený na sezonu, jaké bývaly před pandemií. „Chceme nabídnout standardní zimu bez omezení na svazích i na běžkách,“ uvedl. Skiareál Lipno před sezonou investoval do svého rozvoje. Například koupil novou rolbu s technologií, která monitoruje výšku sněhu. „Měří ji s přesností na centimetr. Tím pádem tato technologie šetří náklady na výrobu sněhu,“ uvedl Kratochvíl. Dodal, že areál rovněž nakoupil nová sněžná děla a také přes léto opravil lanovou dráhu, která spojuje parkoviště a stezku korunami stromů. „Věřím, že i přes to všechno, co se kolem nás děje, budou lidé chtít sportovat,“ řekl.

Skiareál Lipno do budoucnosti plánuje rozšíření svého komplexu o dvě nové sjezdovky a jednu lanovku. Na projekt získal kladné stanovisko pro posuzování vlivů na životní prostředí (EIA) od krajského úřadu. Sjezdovky by měly vzniknout v prostoru mezi Loučovicemi a Lipnem nad Vltavou. Jedna má měřit 880 metrů a druhá necelých 300 metrů.

Skiareál Lipno patří mezi nejnavštěvovanější zimní střediska na jihu Čech. Momentálně provozuje více než 13 kilometrů sjezdovek a čtyři lanovky. Před pandemií koronaviru středisko za sezonu navštívilo až 180 000 lyžařů.

Reklama

Doporučované