Hlavní obsah

Na Kraví hoře v Brně vzniklo wellness centrum za 126 milionů

Foto: Shutterstock.com

Ilustrační foto.

Reklama

V areálu krytého bazénu a koupaliště na Kraví hoře v Brně vzniklo wellness centrum za 126 milionů korun. Otevření je v plánu 17. října, ceník se ještě dolaďuje. V místě je sedm saun, ale také vířivky nebo odpočinkové zóny.

Článek

Investorem stavby bylo město Brno, které dalo 117,5 milionu korun. Dalších 8,5 milionu na vnitřní vybavení poskytla městská část Brno-střed, která bude provozovatelem wellness centra. V místě byla přízemní budova z počátku 70. let 20. století, která z technického hlediska dlouhodobě nevyhovovala.

Wellness nabídne návštěvníkům sedm saun. Z toho pět bude finského typu, a to finská, solná, ceremoniální, dvě střešní s výhledem na město. Chybět nebude ani nízkoteplotní aromasauna a parní turecká lázeň. Vodní část představuje i vnitřní a venkovní vířivka, Kneippův chodník a ochlazovací bazén. Součástí provozu je i odpočinková zóna s mechovou stěnou a krbem. Venku je střešní terasa s relaxační plochou a lehátky.

Prostory wellness centra budou přístupné přes hlavní vstup s hygienickým zázemím umístěným do podzemního traktu kryté bazénové haly. Prostory jsou členěné na společenskou, klidovou, vodní a saunovou část. V plánu je také prostor pro masáže.

Podle primátorky Markéty Vaňkové (ODS) se o vybudování wellness na Kraví hoře uvažovalo asi deset let. Městská část Brno-střed měla připravenou projektovou dokumentaci, proto se podle starosty Vojtěcha Mencla (ODS) podařilo celý záměr uskutečnit za 21 měsíců.

Reklama

Související témata:

Doporučované